MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2018 19:10 , de Remus Vlad

Ce spune Poliţia Ilfov despre reţinerea permisului lui Oreste. Realizatorul TV a rămas pieton pentru 30 de zile

Distribuie

Oreste Teodorescu a relatat, în această dimineaţă, pe o reţea de socializare, despre un incident pe care l-a avut azi-noapte cu un echipaj de poliţie din zona Tânganu, judeţul Ilfov, în urma căruia a rămas fără permis. Libertatea vă prezintă ce spune Poliţia Ilfov despre reţinerea permisului lui Oreste.

După ce povestea a devenit publică, prin postarea pe care a făcut-o Oreste Teodorescu, Poliţia Ilfov a emis un comunicat de presă, în care a explicat ce s-a întâmplat atunci când realizatorul TV a fost oprit de poliţişti la un filtru.

„La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 1.30, în urma unei acțiuni operative pe linie de siguranță rutieră, desfășurată în localitatea Tânganu, județul Ilfov, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al   Județului Ilfov – Poliția Orașului Pantelimon au oprit pentru verificări un autoturism, condus de Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu. La momentul în care polițiștii l-au legitimat și au verificat porbagajul autoturismului, conducătorul auto a devenit recalcitrant la adresa acestora”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Oreste nu avea trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător

Ulterior, spun reprezentanţii IPJ Ilfov, în urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că autoturismul nu era dotat  cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii omologate, motiv pentru care, polițiștii i-au spus că va fi amendat.

În timp ce unul dintre agenţi scria amenda, Oreste Teodorescu a venit la maşina poliţiiştilor, de mai multe ori, deşi i s-a solicitat să rămână la autoturismul propriu.

Realizatorul TV a plecat şi a lăsat actele la poliţişti

Până ca agentul să-i dea procesul-verbal, realizatorul TV s-a urcat la volan şi a plecat, fără „încuviinţarea organelor de poliţie”, aşa cum scrie în lege. Actele au rămas la poliţişti, iar azi după-amiază, Oreste a mers, împreună cu avocatul, pentru a le ridica de la Poliţia Pantelimon.

„Pentru această abatere, conducătorul auto a fost sancționat, potrivit articolului 100, alin. 3, litera f din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, iar, ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru nerespectarea indicațiilor și dispozițiilor  polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Astfel, șoferul a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 1.160 de lei”, se mai spune în comunicatul Poliţiei Ilfov.

În această dimineaţă, Oreste a fost oprit în trafic de un agent de poliție. Totul s-a întâmplat la ora 01:35. Jurnalistul a povestit că i-au fost luate actele, însă nu i s-a oferit nicio explicație despre greșeala pe care ar fi făcut-o în trafic.

Citește mai multe despre Ilfov, oreste, permis și rutiera pe Libertatea.

Comentarii