MENIU CAUTĂ
17 Noi. 2018 22:47

Ce spune studentul care a oprit un bărbat să nu se arunce în fata metroului: A fost primul meu instinct

Distribuie

Ștefan Lefter, studentul de la ASE care a devenit erou sâmbătă după ce a salvat un bărbat care voia să se arunce în fața metroului, a povestit cum s-a întâmplat totul și ce l-a îndemnat să facă acest gest.

Într-un interviu pentru Observator, Ștefan a povestit că bărbatul pe care l-a salvat a fost dat jos din metrou pentru că era beat și a început să înjure. ”Era revoltat, a început să înjure toţi angajaţii metroului, sa lovească cu picioarele un stâlp de acolo. Oamenii s-au îndepărtat. El striga la gardieni: să veniti să mă scoateţi”, a povestit studentul.

Iniţial, Ştefan şi alţi doi colegi s-au amuzat şi au început să filmeze, dar imediat și-au dat seama că situația scapă de sub control. ”Prima dată am crezut că glumeşte, după l-am văzut ca s-a dus fix pe margine. A fost primul meu instinct, să-l trag. Mi-a fost frică să nu cădem amândoi şi de aceea l-am tras”, a mărturisit Ștefan.

Vorbind despre ce s-a întâmplat, studentul născut în Vrancea, spune că ”E o senzaţie specială, ştii erau 50% şanse, 50 să sară, 50 să nu sară, dar am zis să nu las şansele să îşi facă treaba și să mă implic, să fiu sigur că nu se întâmplă o catastrofă”.

Studentul spune că bărbatul pe care l-a salvat i-a mulțumit și i-a promis că nu va mai încerca niciodată să se sinucidă. ”A zis că nu mai face niciodată asta. Și m-am simțit împăcat că am făcut lucrul acesta”, concluzionează Ștefan Lefter.

Un internaut a postat pe pagina de Facebook un filmuleț tulburător. În imagini se poate vedea cum un bărbat care pare să fie într-o stare avansată de ebrietate se leagănă pe marginea peronului din stația de metrou Sudului. Un tânăr intervine atunci când vede că metroul intră în stație, îl trage pe om și îl aruncă departe de marginea peronului cu câteva secunde înainte ca trenul să ajungă.


Citește și: Un fost director Metrorex rupe tăcerea: Toate sistemele de ventilaţie de la metrou trebuiau înlocuite după 1990


 

Citește mai multe despre Metrou și piata sudului pe Libertatea.

Comentarii