Mergi direct la conținut »
Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Sărbătoare mare pe 30 noiembrie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Sărbătoare mare pe 30 noiembrie

Ziua de 30 noiembrie, când este prăznuit Sfântul Andrei, este zi de mare sărbătoare pentru multe vedete din showbiz-ul autohton, care îi portă numele.

De Dana Aramă,

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare, în 30 noiembrie, în calendarele ortodox, romano-catolic, lutheran şi anglican. Ziua Sfântului Andrei a fost declarată prin lege sărbătoare publică şi este zi liberă din anul 2012.

În țara noastră, se spune că ar fi propovăduit cuvântul Domnului în zona Dobrogei. Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul României și al altor unsprezece state și regiuni, cum ar fi Scoția (steagul scoțian reprezintă crucea Sfântului Andrei), Spania, Sicilia, Grecia, Rusia, Barbados, Georgia, Ucraina, Polonia, Malta și altele.

Noaptea de Sfântul Andrei, dintre 29 și 30 noiembrie, are o semnificație aparte, fiind legată de multe superstiții și tradiții, cum ar fi apariția strigoilor, legarea de farmece și vrăji, ghicirea ursitului, protecția gospodăriilor și a animalelor.

Ziua Sfântului Andrei este una cu totul specială și pentru multe vedete din showbiz-ul autohton, care își serbează onomastica, alături de alte sute de mii de români.

De unde vine numele Andrei

Numele „Andrei” derivă din grecescul „Andreas”, care înseamnă „viteaz”, „bărbătesc”.

Printre celebritățile feminine care își aniversează ziua numelui în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andtei se numără: Andreea Esca, Andreea Marin, Andreea Bănică, Andreea Mantea, Andreea Raicu, Andra Măruţă, Andreea Bălan, Andreea Berecleanu, Andreea Răducan, Andreea Spătar, Andreea Antonescu, Andreea Podărescu, Andreea Tonciu, Andreea Ibacka, Andreea Alexanda Grigore (Ruby) și multe altele.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Printre celebritățile masculine care își serbează onomastica în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se află: Andrei Pleşu, Andrei Tiberiu Maria (Smiley), Andrei Duban, Andrei Leonte (primul câştigător X Factor), Andrei Zaharescu, Andrei Ștefănescu (Alb-Negru) etc.

Ce spune Andreea Mantea despre numele ei

„Culmea e că, în copilarie, eram unica Andreea, și la bloc, și la grădiniță. Nu îmi amintesc să mai fi fost altă Andreea. Când am crescut, am început să sesizez că mai erau persoane care purtau același nume ca mine. Dar, în copilărie, când mă striga mama pe stradă, numai eu întorceam capul”, declara Andreea Mantea pentru Libertatea.

Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
Recomandări
Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
 

Andreea Bănică pune grâu la încolțit de ziua sa de nume


Andreea Bănică pune grâu la încolțit pe 30 noiembrie. Este o tradiție în familia sa. Cum pe cel de-al doilea copil al îl cheamă Noah Andrei, cei doi sărbătoresc împreună. Andreea este sigură că va primi, ca în fiecare an, foarte multe telefoane și mesaje.

 

Andrei Leonte nu e superstițios

Andrei Leonte, primul câștigător al show-ului de talente X factor a afirmat că nu e superstițios și că de Sfântul Andrei nu va atârna usturoi la ușă, conform tradiției.


„Nu cred in vampiri, varcolaci și alte creaturi asemănătoare. Nu cred nici măcar în zodiac, așa că de Sf. Andrei nu voi atârna usturoi la ușă. Și nici grâu nu pun, dar, ca în fiecare an, țin tot Postul Crăciunului și cum de Sf. Andrei este dezlegare la pește, abia aștept să mănânc un crap prăjit”, a dezvăluit el.

 

Smiley nu apucă să-și serbeze ziua de nume


Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, a mărturisit, în numeroase rânduri, că nu prea apucă să-și serbeze onomastica.

Românii care culeg căpșuni în Spania: Patronii spanioli preferă femeile, pentru că sunt mai delicate cu fructele și mai eficiente decât bărbații
Recomandări
Românii care culeg căpșuni în Spania: Patronii spanioli preferă femeile, pentru că sunt mai delicate cu fructele și mai eficiente decât bărbații
 

„Sunt cuminte pentru că sunt foarte ocupat. Eu nu prea apuc să îmi sărbatoresc ziua de nume”, declara Smiley anul trecut.

 

Andreea Esca, la prânz cu două tize


Prezentatoarea pricipalului jurnal de știri de la postul de televiziune Pro TV, Andreea Esca, mărturisea că, de Sfântul Andrei, obișnuiește să iasă la prânz cu două prietene de-ale sale, care se numesc tot Andreea.

„În fiecare an ies la prânz cu alte doua „Andrele”, prietenele mele Andreea Mihai si Andreea Macri”, dezvăluia Andreea Esca.

 

Close
Închide
  Close