Mergi direct la conținut »
Cea mai periculoasă plajă de la Marea Neagră. Nu trebuie să intri niciodată în apă în acea zonă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cea mai periculoasă plajă de la Marea Neagră. Nu trebuie să intri niciodată în apă în acea zonă

Ministerul Sănătății a publicat recent un document care atestă calitatea apelor de îmbăiere din România. În timp ce litoralul românesc are peste 15 plaje care au primit calificativul "Excelent", există și o plajă de care toți românii ar trebui să  se ferească, mai ales că aceasta a fost caracterizată de autorități drept "Nesatisfăcătoare".

De Miruna Darcovici,

Clasificarea zonelor de îmbăiere realizată conform metodologiei prevăzută in HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere a fost publicată recent, atât la nivel al Uniunii Europene, cât și la nivel național. Astfel, aceasta are la bază setul de date de monitorizare a calității apei de îmbăiere aferente ultimilor patru sezoane, cuprinse între 2012 și 2015, potrivit b365.ro.

Din cele 49 de plaje ale litoralului românesc, una singură a primit calificativul Nesatisfăcător, fiind considerată un pericol pentru populație și anume Cordonul Eforie Nord – Eforie Sud II, Tabăra Luminița.

Printre stațiunile cu cele mai bune plaje se numără Năvodari, Mamaia, Olimp și Venus, în timp ce la capătul opus se află Jupiter, Eforie și Costinești. Nu în ultimul rând, potrivit raportului, plajele din Vama Veche și Doi Mai au primit calificativul „Bună”.

Close
Închide
  Close