Mergi direct la conținut »
Cei mai bogați 26 de oameni din lume au tot atâți bani cât cea mai săracă jumătate a populației
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Cei mai bogați 26 de oameni din lume au tot atâți bani cât cea mai săracă jumătate a populației

Cei mai bogați 26 de oameni din lume au o avere egală cu cea deținută de cei mai săraci 3,8 miliarde de oameni, rezultă dintr-un studiu realizat de Oxfam și publicat înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos.

De Ana Hațeg,

Averea miliardarilor din lume crește în fiecare zi cu 2,5 miliarde de dolari, în timp ce veniturile celor mai săraci 3,8 miliarde de oameni scad, scrie CNN.

Numărul miliardarilor de pe glob a ajuns la 2.208, cel mai mare număr înregistrat vreodată, iar averea lor a ajuns la o cotă record. De la criza financiară globală din 2008, numărul miliardarilor aproape s-a dublat.

Studiul anual a fost lansat înaintea Forumului Economic Mondial anual din Davos, Elveția, care reunește unii dintre cei mai bogați și mai influenți oameni de pe Pământ. Raportul urmărește să atragă atenția asupra decalajului dintre bogați și săraci.

Averea combinată a celor mai bogate 26 de persoane de pe planetă a fost în 2018 de 1,4 trilioane de dolari, aceeași sumă pe care o deține jumătatea cea mai săracă a planetei, adică 3,8 miliarde de oameni.

Majoritatea miliardarilor din top 26 sunt americani, printre aceștia se află Jeff Bezos, Bill Gates, Warren Buffett și Mark Zuckerberg, care au împreună 357 miliarde de dolari.

Fotografie ilustrativă: 123rf.com


Citește și: Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!


 

Close
Închide
  Close