Mergi direct la conținut »
Cel puțin nouă americani, din care șase copii, au fost uciși de traficanții de droguri din Mexic
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel puțin nouă americani, din care șase copii, au fost uciși de traficanții de droguri din Mexic

Cel puțin nouă americani, din care șase copii, au fost uciși de traficanții de droguri din Mexic

Cel puţin trei mame şi şase dintre copiii lor, aparținând unei comunități mormone americane, au fost asasinați într-o ambuscadă din nordul Mexicului, de către traficanții de droguri, informează Agerpres. Mai mulți copii sunt răniți sau dispăruți după ce au fugit de focurile de armă, iar alte aproximativ 13 persoane au fost răpite, autoritățile recunoscând că nu știu numărul exact al victimelor. Americanii se îndreptau către o nuntă.

De Cristian Anton,

Trupurile mamei Rhonita Maria LeBaron, ale gemenilor săi de șase luni, precum și a celorlalți doi copii, de 10, respectiv 12 ani, au fost găsite ciuruite de gloanțe într-o camionetă calcinată, arată dailymail.co.uk.

Le-au întins o ambuscadă, au deschis focul asupra camionetei şi au incendiat-o. Este un masacru.

Julian LeBaron, liderul comunității mormone

Alte două mame, Christina Langford Johnson și Dawna Langford, au fost găsite moarte câteva ore mai târziu, alături de cei doi copii ai celei din urmă, în alte două mașini ciuruite de gloanțe.  

Alţi cinci sau şase copii, dintre care unul rănit de glonţ, au reuşit să fugă şi s-au întors pe jos.

O fetiţă este dată dispărută după ce a fugit în pădure să se ascundă, a mai spus LeBaron.

O rudă a victimelor a spus că cel puțin alte 13 persoane au fost răpite.

La rândul său, procurorul din Chihuahua, César Augusto Peniche, a afirmat că numărul victimelor rămâne ”neclar”.

Victimele mergeau la o nuntă

Membrii familiilor LeBaron și Langford, care sunt înrudite, se îndreptau cu o caravană de mașini, la o nuntă de mormoni, care avea loc în sudul SUA.

Atacul a avut loc la Rancho de la Mora, la limita dintre statele mexicane Chihuahua şi Sonora, în apropierea graniţei cu SUA, într-o zonă unde acţionează numeroşi traficanţi de droguri

Comunitatea din care provin victimele este formată din descendenţi ai mormonilor fugiţi din Statele Unite în secolul al XIX-lea pentru a scăpa de reprimarea poligamiei practicate în cadrul religiei lor.

Numeroşi mormoni din Mexic deţin cetăţenie atât mexicană, cât şi americană.

Close
Închide
  Close