Mergi direct la conținut »
Cele mai multe femei din România muncesc în agricultură. Ce arată datele Institutului Național de Statistică
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cele mai multe femei din România muncesc în agricultură. Ce arată datele Institutului Național de Statistică

Cele mai multe femei din România muncesc în agricultură. Ce arată datele Institutului Național de Statistică

În luna martie, lună dedicată femeilor, apar o serie de studii dedicate. Cu această ocazie, Institutul Național de Statistică a publicat câteva date referitoare la populația feminină ocupată. Datele arată că, în ceea ce privește participarea populației la activitatea economică, în trimestrul trei al anului 2017, populația total ocupată era de 8,8 milioane de persoane. Dintre acestea, femeile reprezentau 43,7%.

De Delia Chilianu,

Astfel, din numărul total de femei ocupate, de 3.845.600,  21,1% și-au desfășurat activitatea ca lucrători calificați în agricultură, silvicultură și pescuit și 20,2% au fost angajate ca lucrători în domeniul serviciilor. Recent a fost prezentată și o aplicație care le permite fermierilor să-și planifice recolta de pe smartphone sau tabletă.

La sat locuiesc 4,54 de milioane de femei

Datele INS mai arată că 19,9% dintre femei au lucrat ca specialiști în diverse domenii de activitate, 15,2% au fost cuprinse în alte categorii ocupate, 7,3% au fost tehnicieni sau specialiști în domeniul tehnic, 8,5% au lucrat în grupa muncitorilor calificați și asimilați, 6,6% au avut statutul de funcționari administrativi și doar 1,2% au fost cuprinse în grupa membrilor corpului legislativ, a executivului, a înalților conducători ai administrației publice și funcționarilor superiori.

Datele mai arată că cele mai multe femei din România locuiesc la oraș – 5, 5 milioane, față de cele care locuiesc în mediul rural – 4, 54 de milioane.


Citește și:

VIDEO / Stația de metrou cu pelicule cinematografice pe pereți. ”Favorit” se mută în subteran

Close
Închide
  Close