Mergi direct la conținut »
VIDEO / Ceremonia din Bucureşti, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional. Mesajul președintelui Klaus Iohannis
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO / Ceremonia din Bucureşti, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Ministerul Apărării Naţionale organizează astăzi, în Bucureşti, în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile din ţară unde sunt unităţi militare, ceremonii publice de înălţare a drapelului, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

De Dragoș Tănase,

În Capitală, ceremonia a început la ora 09.30, în Piaţa Tricolorului (din faţa Palatului Cercului Militar Naţional), în organizarea MApN, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului Bucureşti, informează un comunicat al Ministerului Apărării.

După ce, aseară, a avut loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care a fost depus, pentru sfinţire, la Biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din bd. Vasile Milea.

În această dimineață, drapelul a fost readus în piaţă, fiind binecuvântat de un preot militar şi apoi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României interpretat de Muzica Reprezentativă a MApN.

Cu prilejul Zilei Drapelului Național, Administrația Prezidențială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului, iar președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj.

Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional:

„Sărbătorim, în această zi, Drapelul Național, care, de peste 170 de ani, reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identității, independenței, suveranității și unității noastre naționale.

Sub faldurile tricolorului s-au desfășurat toate marile evenimente care au marcat existența României moderne, precum și devenirea țării noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, NATO și partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Drapelul nostru reprezintă un liant al trecutului, prezentului și viitorului și ne amintește de sacrificiile făcute de întreaga națiune pentru a avea, astăzi, un stat democratic și pluralist, în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate.

Arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoționant, în care trăim mândria de a aparține națiunii noastre. Identificăm drapelul cu pacea, securitatea și libertatea, dar nu trebuie să uităm că acesta este, în egală măsură, și un simbol al răspunderii pe care cu toții o avem pentru dezvoltarea societății noastre.

Prin celebrarea Zilei Drapelului Național, ne revine datoria morală de a transmite generațiilor tinere, prin exemplul personal, conștiința apartenenței la valorile noastre naționale, precum și a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoția unei sărbători, ci asumarea responsabilității de a contribui la progresul României.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Dragi români, suntem toți uniți de un singur pământ, o singură țară și un singur drapel, iar împreună suntem puternici!

La mulți ani României și tricolorului nostru!”

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.


Citește și: DATE OFICIALE | Peste 47% din maşinile Poliţiei Române şi-au depăşit norma de casare de două ori! Poliţiştii încă pleacă în misiuni cu Dacii 1310, Solenza şi autospeciale ARO fabricate în anii 90!


Close
Închide
  Close