De Petre Dobrescu,

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, sunt învinuiți de jafuri repetate, a anunțat ziarulromanesc.es. Ei acționau într-un mod similar.

Atacau magazine cu telefoane mobile și nu plecau fără o pradă consistentă.

Operațiunea a început în urmă cu câteva săptămâni, când Garda Civilă din Calpe a aflat despre mai multe jafuri în magazinele de telefoane mobile din acest oraș și în localitatea vecină Benissa.

În urma analizei diferitelor plângeri depuse de părțile vătămate, s-a observat o similaritate între spargeri: un grup organizat de tineri cu atitudine violentă intra în magazinul de telefonie, strigând în mod „exagerat și intimidatoriu” la adresa angajaților, producând o stare de „anxietate și paralizie”, împiedicându-i să reacționeze.

Infractorii smulgeau mai multe telefoane mobile din cele expuse publicului, care erau ancorate de mobilier cu un cablu de securitate. Apoi fugeau, părăsind locul, în mai puțin de un minut.

Agenții din Calpe i-au identificat pe făptași și i-au găsit într-un apartament din Dénia, unde se ascundeau după comiterea jafurilor.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Numai în luna decembrie, grupului îi sunt atribuite jafuri în cel puțin opt magazine de telefonie din cinci provincii diferite (în orașele Calpe, Benissa, Gandia, Quart de Poblet, Sagunto, Alcalá de Henares, Lorca și Picassent).

Grupul era foarte „prolific”, deoarece, în aceeași zi, au comis trei jafuri în trei magazine diferite din provincie: primul dimineața, al doilea în prima oră după-amiaza și al treilea după-amiaza târzie, la închiderea unui magazin.

Arestarea făptuitorilor a fost făcută după ce s-a aflat că aceștia intenționează să părăsească apartamentul din Dénia pentru a merge într-o altă provincie de pe coasta Mediteranei, pentru a continua săvârșirea infracțiunilor.

Cei cinci membri ai grupului se pregăteau să plece cu bagajele din casa din Dénia, când au fost interceptați și reținuți de Garda Civilă.

La percheziția bagajelor lor, au fost găsite peste 10 telefoane mobile și peste 4.000 de euro în numerar, probabil din vânzarea, pe piața neagră, a telefoanelor furate.

Se estimează că, în total, grupul infracțional a reușit să fure peste o sută de telefoane mobile de ultimă generație, evaluate la peste 100.000 de euro.

Cei cinci deținuți au fost puși la dispoziția Curții de Instrucție numărul 1 din Dénia, care a decretat eliberarea și cercetarea lor în stare de libertate, în așteptarea procesului fiindu-le retras pașaportul, cu obligația de a se rezenta în fața judecătorului în zilele de 1 și 15 ale fiecărei luni.

Citeşte şi:

Irina Tănase, mesaj enigmatic pentru Liviu Dragnea în ultima zi a anului

Libertatea lui Tetelu. De ce a provocat ex-ministrul Chițoiu un accident? Pentru că drumurile țării sunt înguste, dar buzunarele politicienilor sunt largi!

Revelion 2020. Imagini spectaculoase din întreaga lume | VIDEO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni