Mergi direct la conținut »
Cine este Irina Pleșa, femeia din Craiova acuzată că și-a sugrumat băiețelul: A suferit o depresie post-natală și a fost chiar internată
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cine este Irina Pleșa, femeia din Craiova acuzată că și-a sugrumat băiețelul: A suferit o depresie post-natală și a fost chiar internată

Cine este Irina Pleșa, femeia din Craiova acuzată că și-a sugrumat băiețelul: A suferit o depresie post-natală și a fost chiar internată

Cine este Irina Pleșa, femeia de 33 de ani din Craiova acuzată că și-a sugrumat băiețelul crezând că este Diavolul. Șeful Centrului de Consiliere pentru Copilul Abuzat, Maria Dumbravă, spune că Irina avea o familie frumoasă și că niciodată nu au existat semne că ar fi  probleme în casa acesteia. Șefa Irinei mai spune că regretul cel mai mare este că cei din jurul ei nu au văzut semnele unei depresii post-natale. Pe de altă parte, colegii soțului Irinei spun că acesta le-a povestit că după nașterea celui de-al treilea copil tânăra a fost chiar internată după ce a suferit o depresie post-partum.

„Irina Pleșa s-a angajat în centrul pe care îl coordonez din 2009, de-a lungul timpului fiind în concediu îngrijire copil, Irina era la al treilea copil. De peste un an de zile se afla într-un contract suspendat cu instituția noastră, ea fiind în concediu de îngrijire a fetiței de un an și un pic. Irina era un om cald, apropiat, cu un grad ridicat de empatie pentru oameni și problemele lor, era asistent social de profesie, cu gradația principal, înscrisă în Colegiul asistenților Sociali”, a declarat Maria Dumbravă, șef Centru Consiliere pentru Copilul Abuzat.

Șefa Irinei Pleșa spune că femeia era un angajat foarte bun și că gestul ei este cu atât mai șocant pentru toată lumea și regretul cu atât mai mare cu cât cei din jurul ei nu au văzut semnele unei depresii post-natale care pe Irina a afectat-o atât de mult și nu a primit tot ajutorul de care avea nevoie.

„Suntem profund îndurerați și extrem de marcați, Irina fiind colega noastră. Suntem alături de familie, de soțul ei, Cătălin, suntem conștienți că Irina este bolnavă, are nevoie de ajutorul nostru și de tratamentul pe care ea îl poate primi”, a spus Maria Dumbravă.

Șefa Irinei Pleșa susține că aceasta avea o familie frumoasă și niciodată nu au existat semne că există probleme în casa acesteia. De asemenea, Maria Dumbravă susține că de-a lungul concediului de ingrijire copil, Irina își mai suna colegele pentru a vorbi cu ele.

Soțul Irinei le-a spus colegilor că aceasta a suferit o depresie post-partum

Soțul Irinei Pleșa, Cătălin, lucrează în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, în comandamentul unității.

Colegii acestuia susțin că membrii familiei sunt oameni religioși, chiar vinerea trecută Irina și Cătălin, împreună cu cei trei copii, au mers la biserica din incinta unității de jandarmi pentru a lua parte la slujbă și  pentru a se spovedi.

De asemenea, Cătălin Pleșa le-a povestit colegilor săi că soția sa, după nașterea celui de-al treilea copil, a suferit o depresie post-partum, ea urmând un tratament adecvat, iar la un moment dat chiar a fost internată pentru supraveghere medicală.

Irina Pleșa a fost arestată reventiv pentru omor, după ce și-a sugrumat băiețelul de trei ani în timpul nopții.

Citește și: VIDEO/ Durerea unui erou necunoscut dintr-un sat uitat de lume. Plânge după fetița pe care n-a putut s-o salveze de la înec

Close
Închide
  Close