Mergi direct la conținut »
Cine este jurnalistul rănit în atacul de la Strasbourg. Detalii nebănuite despre ce s-a întâmplat cu el
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cine este jurnalistul rănit în atacul de la Strasbourg. Detalii nebănuite despre ce s-a întâmplat cu el

Cine este jurnalistul rănit în atacul de la Strasbourg. Detalii nebănuite despre ce s-a întâmplat cu el

Un jurnalist italian se află printre victimele atacului care a avut loc la Strasbourg. Are 28 de ani, lucrează la radio și este logodit.

De Dana Aramă,

Un jurnalist de doar 28 de ani a căzut victimă atacului care a avut loc marți seară la Strasbourg. Este vorba despre Antonio Megalizzi.

Antonio Meglizzi este orginar din Calabria. S-a mutat la Trento, pentru a face parte din proiectul Europhonica, un proiect radiofonic universitar. Ulterior, Meglizzi a fost selectat pentru a face parte din prima redacție radio europeană.

Tânărul se afla la Strasbourg împreună cu colegi de-ai săi pentru a urmări ultima ședință a Parlamentului European a anului și pentru a afla cele mai noi informații despre Brexit.

Cel care a anunțat că Antonio Megalizzi se află printre persoanele rănite în atac a fost europarlamentarul Brando Benifei, care a primit informația din redacția unde lucra tânărul jurnalist.

Informațiile despre starea de sănătate a lui Antonio Megalizzi sunt contradictorii. Pe de o parte se spune că acesta s-ar afla printre răniții grav, în timp ce pe de altă parte se afirmă că acesta ar fi fost rănit ușor.

 


„Nu putem spune care este starea lui în acest moment”, a explicat Nicola Pifferi, de la postul de radio unde lucra Antonio.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

În momentul atacului, Antonio era împreună cu două colege. „Sunt șocată, totul e confuz. Știu doar că eram pe stradă…”, a povestit Caterina Moser, una dintre colegele lui Antonio.

Antonio Megalizzi este logodit cu Luana Moresco.

Trei persoane au murit și alte 13 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi și din informațiile adunate de aceștia ar fi vorba de un atentat terorist. Atacatorul este Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Foto: lavocedeltrentino.it

Citește și: „Dosarele X” în Blejoi. Am fost în comuna prahoveană care pe 4 decembrie a fost cea mai poluată localitate din lume. «Nu am simțit nimic deosebit sau să se vadă ceva nor, mai deosebit. Nici miros»

 

Close
Închide
  Close