De Răzvan Luțac,

Aseară, Antena 3 a titrat, mare, “Avem vaccinul! Descoperire românească”. Asta la doar câteva minute după ce clinica OncoGen a postat, pe Facebook, un text în care anunța același lucru. Apoi, în comentarii, a făcut câțiva pași înapoi.

De la “Avem vaccinul” a ajuns la “E în teste”

Inițial: “Zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen
Apoi: P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi începem testele!❗️Important: Acest vaccin este deocamdată în fază de testare în laborator pe celule umane”

În comentarii, din “avem vaccinul”, totul s-a transformat în “Important: Acest vaccin este deocamdată în fază de testare în laborator” ori “Dacă ne ajută și statul român cu finanțarea de care avem nevoie, este foarte posibil să putem pune vaccinul pe piață în toamnă”.

În spatele clinicii OncoGen este doctorul Virgil Păunescu, cel care a și intrat ieri în direct la Antena 3 pentru a-și susține vaccinul.

Deocamdată, în lista publicată de Organizația Mondială a Sănătății pe 20 martie, cea care conține 44 de candidaturi pentru vaccin COVID-19, nu apare și cel de la Timișoara. 

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Lista poate fi consultată pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății, aici. 

Păunescu este un medic timișorean cu multe conexiuni în domeniu, care, în trecut, a îndeplinit inclusiv funcția de consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

Numele lui Păunescu a apărut în investigația jurnalistică despre Secureanu

2009. În timp ce era consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a anunțat că Institutul Cantacuzino va produce circa 5 milioane de doze de vaccin AH1N1, urmând ca 25% din populația României să poată fi vaccinată. 

2016. Numele lui Virgil Păunescu apare în investigația echipei Libertatea / GSP referitoare la Florin Secureanu. 

Astfel, prin intermediul lui Constantin Brâncuș, care îi fusese subordonat lui Păunescu la administrația prezidențială, Secureanu afla tot ce mișcă în sănătatea românească și în cea bucureșteană. De multe ori, spuneau sursele Gazetei, Păunescu era cel care îl informa pe Brâncuș, iar Brâncuș îl avertiza pe Secureanu.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Constantin Brâncuș a dat în judecată ziariștii GSP după acel episod, însă a pierdut.

2019. În mai, Virgil Păunescu, un manager de spital din Timișoara, Bogdan Ciprian, și un om de afaceri, Vlad Francisc Iman, au fost eroii unei mușamalizări spectaculoase realizate de DNA, care s-a făcut că nu vede o firmă deținută de familia primului.

În 2012, Iman l-a rugat pe Virgil Păunescu să intervină la Ministerul Sănătății. Motivul? Spitalul Județean din Timișoara să aloce fonduri pentru aparatură medicală, iar firma lui Iman, VFI Medica SRL, să vândă către spital.

Păunescu a intervenit la directoarea generală a serviciului buget-finanțe, iar firma VFI Medica SRL a făcut contracte și a vândut aparatură medicală către spital.

Virgil Păunescu ar fi fost răsplătit de VFI prin reabilitarea unei case aflate în Ortișoara, Timiș, imobil ce apărea în patrimoniul firmei fiicei sale, Agro-Vlad SRL. Firma Agro-Vlad SRL avea și în 2019 punct de lucru la respectiva adresă din Ortișoara.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

DNA a clasat cazul, spunând că firma Agro Vlad SRL nu există. Exista, dar numele era cu liniuță. DNA n-a căutat. Mai mult, în ordonanța de clasare apare că nici un membru al familiei lui Păunescu nu deținea acțiuni la vreo firmă, deși fiica sa deținea.

Păunescu a fost contactat de Libertatea, însă n-a răspuns nici la mesaj. 

14 februarie 2020 – “EXCLUSIV Un grup de cercetători români va propune Chinei un vaccin pentru coronavirus”, titrează publicația Newsweek.

În prim-plan, Virgil Păunescu.
Libertatea încearcă să obțină o reacție de la Ambasada Chinei, care nu va veni.

23 martie 2020. Citat de Adevărul, Virgil Păunescu susține că cercetători chinezi s-au inspirat din studiile sale referitoare la vaccinul COVID-19. 

25 martie 2020. Anunță vaccinul la Antena 3 și multe site-uri serioase îi preiau pe larg “descoperirea”.

Citeşte şi:

Alertă în București. Pacienți care fac dializă duși într-un centru de carantină, după ce au fost amestecați pozitivii de COVID-19 cu cei negativi

“Va fi jale!” Avertisment dur în criza COVID-19 al Ramonei Ionescu, director demisionar al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov: “Riscul major sunt microbii multidrog rezistenți din secțiile ATI ale spitalelor românești”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres