Mergi direct la conținut »
Cine sunt cele mai bogate femei din lume după decesul lui Liliane Bettencourt
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cine sunt cele mai bogate femei din lume după decesul lui Liliane Bettencourt

Cine sunt cele mai bogate femei din lume după decesul lui Liliane Bettencourt

Liliane Bettencourt, cea mai bogata femeie din lume, a murit, joi, la vârsta de 94 de ani. Odată cu decesul său, topul celor mai bogate femei din lume s-a schimbat, scrie BBC News.

Moștenitoarea companiei de cosmetice L’Oreal, Liliane Bettencourt, a avut o valoare netă estimată de 33 de miliarde de euro, când a murit, joi, la domiciliul ei din Paris.

Deci cine este acum cea mai bogata femeie din lume?

  1. Alice Walton – valoare netă de 33,8 miliarde de dolari

Clasată pe locul 17 în clasamentul Forbes din acest an a miliardarilor lumii, cu trei locuri în spatele lui Bettencourt, Walton a edvenit, joi, cea mai bogată femeie din lume.

Alice Walton, în vârstă de 67 de ani, este singura fiică a lui Sam Walton, fondatorul lanțului de supermarketuri americane Wal-Mart și are o valoare netă estimată de 33,8 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, spre deosebire de frații săi, ea s-a retras din compania familiei și s-a concentrat asupra artelor, devenind președintele Muzeului Crystal Bridges of American Art în orașul natal al familiei din Bentonville, Arkansas.

  1. Jacqueline Mars – valoare netă de 27 miliarde dolari

La numărul 26 din lista Forbes, în vârstă de 77 de ani, Mars deține o treime din cel mai mare producător de dulciuri din lume. A lucrat pentru compania familiei sale timp de aproape 20 de ani și s-a retras din consiliul de conducere anul trecut.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Acum ea este descrisă ca filantrop.

  1. Maria Franca Fissolo – valoare netă de 25,2 de dolari

Primul european pe listă, Maria Francesca este văduva lui Michele Ferrero – cel car a pus bazele firmei Ferrero Roche.

Compania, care produce și Nutella, Kinder și Tic-Tacs, este condusă acum de fiul său Giovanni.

Ea trăiește acum în Monaco.

  1. Susanne Klatten – valoare netă de 20,4 miliarde de dolari

Cel de-al doilea european din listă, germanca în vârstă de 55 de ani își datorează averea afacerilor din domeniul producătorilor de mașini și a produselor farmaceutice. Ea a moștenit 50% din compania chimică Altana AG când părinții ei au murit, în timp ce ea și fratele ei dețin, de asemenea, aproape 50% din BMW.

  1. Laurene Powell Jobs – valoare netă de 20 miliarde dolari (15 miliarde de lire sterline)

Din nou o americancă. Locul cinci în topul femeilor, sau 40 în lume, este ocupat de văduva co-fondatorului Apple, Steve Jobs. Ea deține 0,7% din Apple și 4% din Disney.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV | Cristian Boureanu a avut grijă de iubita lui și din pușcărie. S-a ținut de cuvânt și a lansat-o în afaceri


Close
Închide
  Close