De Viorel Tudorache,

În timp ce numărul de intrări la cinematografele tradiţionale sud-coreene a scăzut în ultimele săptămâni, un cinematograf drive-in în apropiere de Seul a înregistrat un mare succes.

Cinefilii pot urmări acolo un film, instalaţi confortabil în maşinile lor, parcate în faţa unui ecran uriaş în aer liber.

„Am observat o creştere de la 10 la 20% a vânzărilor, iar locurile pentru week-end sunt epuizate”, a declarat proprietarul, Park Dong-ju.

„Am avut cu adevărat mai multe apeluri şi solicitări de informaţii pe Internet de la izbucnirea epidemiei de coronavirus”, a mai spus el.

„Deschis tot anul” se poate citi pe site-ul său, în momentul în care majoritatea cinematografelor din întreaga lume au fost nevoite să-şi închidă temporar porţile, în timp ce în Coreea de Sud s-au înregistrat aproape 8.900 de cazuri de COVID-19.

Choi Jin-young, o angajată de 22 de ani care lucrează într-un spital, a afirmat că a aşteptat două ore înainte să poată cumpăra bilete.

„Am vrut să mă bucur de viaţa culturală cu iubitul meu, însă din moment ce sălile de cinematograf reprezintă un risc, am venit aici”, a explicat ea.

Premierul Chung Sye-kyun a cerut ca bisericile, sălile de sport şi locurile de divertisment să fie închise timp de 15 zile. El a cerut populaţiei să opteze pentru telemuncă şi să evite să iasă din locuinţe.

Zeci de evenimente (concerte de muzică K-pop, meciuri …) au fost anulate sau amânate.

Citeşte şi:

Anunţul Patriarhiei după ce la mai multe biserici din ţară credincioşii s-au împărtăşit cu aceeaşi linguriţă: Fără oameni la slujbe

UPDATE | CIO cere Comitetelor olimpice naţionale rapoarte privind impactul pandemiei asupra pregătirii sportivilor. Se ia în calcul amânarea

Horoscop 23 martie 2020. Taurii se pot considera fericiți, Racii recuperează liniștea

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate