Mergi direct la conținut »
Ciolacu: Zebra tridimensională de la Buzău, o soluție pentru a crește atenția șoferilor lângă școli și grădinițe
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ciolacu: Zebra tridimensională de la Buzău, o soluție pentru a crește atenția șoferilor lângă școli și grădinițe

Ciolacu: Zebra tridimensională de la Buzău, o soluție pentru a crește atenția șoferilor lângă școli și grădinițe

Vicepremierul Marcel Ciolacu crede că prima zebra tridimensională din țară realizată de elevi ai Liceului de Arte la Buzău poate fi o bună soluție pentru a crește atenția șoferilor în apropierea școlilor și grădinițelor.

De Cristina Sterian,

Ciolacu i-a felicitat pe elevii de la Liceul de Arte din Buzău, dar și autoritățile locale pentru realizarea primei zebre tridimensionale din țară în municipiul Buzău.

”O idee foarte tare! Buzăul are prima trecere de pietoni tridimensională din România! Felicitări elevilor de la Liceul de Arte pentru ingeniozitate. Cred că pe viitor zebra 3D poate fi o bună soluție pentru a crește atenția celor aflați la volan în preajma școlilor și a grădinițelor”, a scris, pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Marcel Ciolacu.

Succesul pe care proiectul trecerii tridimensionale l-a înregistrat printre buzoieni determină Primăria să dezvolte conceptul şi în alte zone din oraş. Astfel, municipalitatea a anunțat că și alte zebre de acest gen vor fi realizate în viitor în municipiul Buzău, îndeosebi în zona unităților școlare, pentru a reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Prima zebră 3 D din țară a fost realizată săptămâna trecută în municipiu Buzău de către elevii Liceului de Arte din municipiu, la inițiativa viceprimarului orașului Ionuț Apostu, care s-a inspirat din modelul țărilor nordice, unde specialiștii în domeniul rutier au ajuns la concluzia că trecerile tridimensionale reduc riscul accidentelor rutiere.

Citește și: EXCLUSIV: Prețul ouălor aproape s-a dublat în doar câteva săptămâni. Cum explică acest lucru un important producător autohton

Close
Închide
  Close