Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Dacian Cioloş, atac la premierul Orban, la scurt timp după ce au discutat la Bruxelles

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, s-a lansat într-un atac dur la premierul Ludovic Orban, aflat la Bruxelles, imediat după ce a avut o discuţie cu acesta.

De Valentina Postelnicu,

Copreşedintele Alianţei 2020 USR-PLUS îi reproşează şefului Executivului că „s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi şi a alegerilor parlamentare anticipate”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cioloş spune că a avut miercuri, la Bruxelles, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban în cadrul căreia au discutat şi teme interne pe care el, PLUS şi Alianţa USR PLUS le consideră „urgente” şi care au mai fost discutate şi în luna decembrie.

„Dintre priorităţile pe care le-am discutat cu Orban la sfârşitul anului trecut prea puţine au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi şi a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuţia de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi şi a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de acum aşteptăm acţiune politică decisivă în acest sens”, a scris Dacian Cioloş pe pagina de socializare.

Europarlamentarul îi reaminteşte lui Orban că sprijinul pentru Cabinetul său a fost condiţionat de anumite priorităţi şi se aşteaptă „urgentarea luării unor decizii”.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

„Secţia specială pentru magistraţi nu a fost desfiinţată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desfiinţarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale, cum nu este deloc satisfăcătoare distribuţia banilor pentru investiţii în infrastructura mare – autostrăzi, căi ferate şi spitale. Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiţionat de aceste priorităţi acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament şi aşteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a punctat Cioloş.

Prim-ministrul Ludovic Orban şi-a început marţi vizita de lucru la Bruxelles, ocazie cu care a purtat discuţii cu oficiali ai Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European.

Orban are programate joi, în ultima zi a vizitei de lucru pe care o efectuează la Bruxelles, întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Close
Închide
  Close