Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloș îl atacă pe Liviu Dragnea pentru declarațiile despre fondurile europene atrase de guvernul tehnocrat: „Dragnea a mințit aseară de-a înghețat Belina”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dacian Cioloș îl atacă pe Liviu Dragnea pentru declarațiile despre fondurile europene atrase de guvernul tehnocrat: „Dragnea a mințit aseară de-a înghețat Belina”

Dacian Cioloș îl atacă pe Liviu Dragnea pentru declarațiile despre fondurile europene atrase de guvernul tehnocrat: „Dragnea a mințit aseară de-a înghețat Belina”

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, l-a criticat pe omologul său de la PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat că Guvernul tehnocrat a atras de patru ori mai puține fonduri europene decât coaliția PSD-ALDE. Fostul premier a explicat că Executivul pe care l-a condus a atras 4,4 miliarde de euro în 2016, mai mult decât au reușit guvernele PSD în cei doi ani și jumătate de când se află la putere.

De Răzvan Mihalașcu,

„Dragnea a mințit aseară de-a înghețat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noțiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie așa ceva. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reușit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an. Oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin. Dacă scădem subvențiile agricole, adică fondurile europene negociate de mine în calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nimic ca să le primească – realitatea e că în 28 de luni Coaliția PSD-ALDE a atras cu 22% mai puține fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloș în 12 luni. Adică 4,4 miliarde în 2016, față de doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 și 2019”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Explicațiile lui Dacian Cioloș vin în contextul în care Liviu Dragnea a susținut sâmbătă că guvernele PSD din ultimii doi ani au atras în România de patru ori mai multe fonduri europene decât cabinetul tehnocrat.

„Le mulțumesc din suflet celor peste 45.000 de olteni care au venit ieri să îi susțină pe primii 15 candidați ai PSD pentru alegerile europarlamentare.(…) Nu v-ați lăsat păcăliți de manipulările celor din opoziție și este clar că vă doriți să continuăm ce am început: creșterea salariilor și pensiilor, scăderea șomajului, reducerea sărăciei și decalajelor astfel încât să avem mai mulți români în clasa de mijloc. Este clar că vă doriți să fiți reprezentați de patrioți în Uniunea Europeană, care să se lupte pentru interesul României și să aducă în țară cât mai multe fonduri europene, pentru fermieri, pentru micii întreprinzători, pentru drumuri și spitale. Am adus deja de patru ori mai multe fonduri europene față de guvernul precedent, dar vrem să aducem mai mult decât atât, pentru că românii și România merită mai mult!”, a precizat Liviu Dragnea.

Aflați de ce nu are România autostrăzi. Radiografia unui eşec naţional. ”Proiectele sunt foarte prost pregătite”


Citește și:

Românii din muzeul Nobel. Patru biografii cu rădăcini în Transilvania și Moldova stau laolaltă cu nume imense ale istoriei planetare


 

Close
Închide
  Close