Mergi direct la conținut »
Cioloș, nemulțumit de prestația ministrului Sănătății în cazul copiilor din Argeș. Achimaș-Cadariu ar putea fi demis
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cioloș, nemulțumit de prestația ministrului Sănătății în cazul copiilor din Argeș. Achimaș-Cadariu ar putea fi demis

Premierul Dacian Cioloș este nemulțumit de prestația ministrului Sănătății în cazul valului de copii bolnavi din Argeș și este posibil să îl demită, spun surse politice. Aceleași surse menționează ca posibil înlocuitor la cârma ministerului pe Ioanel Sinescu, rectorul UMF București.

Nemulțumirea premierului vine în condițiile în care ministrul Sănătății a avut o reacție întârziată în cazul copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, mai exact abia la o săptămână de la apariția problemei. Achimaș-Cadariu a vizitat abia ieri Spitalul „Marie Curie”, unde trei bebeluși și-au pierdut viața. În plus, acesta nu a putut oferi niciun răspuns clar în fața jurnalișitlor, referitor la cauza îmbolnăvirii și modul în care ministerul pe care îl conduce a gestionat situația.

Prestația ministrului Sănătății în problema copiilor bolnavi a stârnit și nemulțumirea PSD, care a anunțat că va cere înlăturarea din guvern a ministrului. În acest sens, social-democrații vor depune o moțiune simplă pe sănătate, de al cărui draft se va ocupa fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu.

Close
Închide
  Close