MENIU CAUTĂ
, de Mihaela Grădinaru

Coaliţia pentru Familie condamnă dur campania de educaţie pentru homosexualitate din şcoli: „Cerem sprijin internațional“

Distribuie

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi ÎMPREUNĂ condamnă dur „campania de educaţie pentru homosexualitate din şcoli” şi anunţă că va cere sprijin internaţional din Europa şi SUA pentru a denunţa "campania de linşaj public“ la care sunt supuşi.

Cele două organizaţii au anunţat, marţi, într-un comunicat comun, că nu sunt de acord cu campania de educaţie pentru homosexualitate, considerând că se încalcă flagrant drepturile părinţilor şi ale copiilor.

„Condamnăm în termenii cei mai fermi campania de «educaţie» pentru homosexualitate a minorilor din mediul liceal românesc începută la 19 ianuarie, la Bucureşti şi continuată la Focşani, zilele trecute, cu o conferinţă care a încălcat flagrant drepturile părinţilor şi ale copiilor”, se arată în comunicat.

Ei precizează că, potrivit art. 29 alineatul 6 din Constituția României, părinții au dreptul constituțional să își educe copiii potrivit propriilor convingeri, iar, potrivit art. 487 din Codul civil, tot părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri.

„Încălcarea acestor drepturi constituţionale, organizarea de dezbateri şi de «psihodrame» cu tematică homosexuală având ca participanţi minori, fără consimţământul informat al părinţilor, constituie acţiuni nelegale cu impact major asupra psihicului minorilor, pentru care trebuie să existe răspundere penală. Campania dusă în prezent de activiştii care au încălcat legea şi de presa care îi favorizează împotriva asociaţiilor de părinţi şi a persoanelor care au sesizat toate aceste ilegalităţi constituie o acţiune de manipulare şi dezinformare grosolană, desfăşurată în dispreţul demnităţii părinţilor şi a copiilor”, mai precizează Coaliţia.

Părinţii mai precizează că demararea în ţară, peste voința clar exprimată a zeci de mii de părinţi, a unor activități „educative” cu minori, ținute de activiști LGBT şi de propagandişti din mediul academic, „reflectă pe deplin caracterul organizat al implementării în România a unui program de promovare a homosexualităţii pentru minori în şcoli, concomitent cu anihilarea oricărei încercări a părinţilor de a se opune confiscării dreptului lor constituţional de a decide cu privire la copiii lor”.

Cele două organizaţii spun că vor lua atitudine şi vor sesiza comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

De asemenea, părinţii spun că vor solicita şi sprijin internaţional în demersul lor.

„Vom solicita sprijin internațional, în Europa şi SUA, pentru a a denunţa campania de linşaj public la care suntem supuşi, pentru a face publice în mediul internaţional ameninţările, hărţuirea, inclusiv în mediul profesional, pentru a releva gravele încălcări ale legii în dauna exercitării drepturilor noastre constituţionale. Indiferent de cât de violentă este cenzura pe care instituţii de presă publice sau private o aplică demersului nostru şi oricâtă organizare există în instigarea la dezbinare, în distrugerea valorilor constituţionale şi ale valorilor noastre morale, ori în atacul împotriva persoanelor care apără aceste valori, istoria demonstrează că, mai devreme sau mai târziu, toate aceste acţiuni sunt calificate ca atare şi sancționate potrivit legii”, se mai arată în comunicatul care se încheie cu „Dumnezeu să ocrotească România!”

Citește și: EXCLUSIV / Legiștii au terminat autopsia fetei ucise de libianul Ahmed Othman. Raluca a murit în doar câteva zeci de secunde

Citește mai multe despre coalitia pentru familie și condamnare pe Libertatea.

Comentarii