De Cristian Otopeanu,

„Managerul şi directorul medical ai SJU Deva şi-au înaintat demisiile. Noua conducere a spitalului va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, pentru Agerpres.

Este vorba despre Silviu Didilescu – manager şi Claudiu Antal – director medical.

Sindicatul medicilor din Spitalul Deva a acuzat ieri conducerea unităţii medicale de „abuzuri” privind gestionarea activităţii instituţiei şi programul de lucru.

Mai mult, în contextul epidemiei de coronavirus, cadrele medicale au solicitat intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei.

Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, nu au mai putut părăsi incinta, iar spitalul ar fi continuat să interneze pacienţi cu coronavirus.

În finalul scrisorii deschise, Sindicatul „Medicorum Honorem” avertizează că „va refuza categoric prezentarea la muncă în astfel de condiţii impuse abuziv”.

Pe 31 martie, Libertatea a scris că Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este închis în totalitate şi că nimeni nu intră şi nu iese timp de 14 zile. Tot atunci, ziarul a arătat că personalul medical de la Terapie Intensivă are simptomatologie de COVID-19, dar, cu toate acestea, cadrele medicale sunt ținute la spital de 60 de ore.

Deva este unul dintre focarele de infecţie cu coronavirus din România, alături de Suceava şi Arad. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a atras însă atenţia că şi Constanţa, şi Braşov pot deveni focare la nivelul populaţiei, după ce, deocamdată, sunt afectate cadrele medicale.

Citeşte şi:

Spitalul din Deva, în carantină. Nimeni nu intră și nu iese timp de 14 zile. Cinci cadre medicale și 13 pacienți sunt infectați

Mărturia unui medic de la Spitalul Județean din Deva, intrat în carantină duminică seară: ”Stau cu perfuzia în mână. Suntem ca la pușcărie. Tot personalul din secție are simptomatologie de coronavirus”

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați