14 Feb. 2018 12:49 , de Delia Chilianu

Ce coincidență! Gabriela Firea și Silvia Radu, primarul Chișinăului, și-au făcut cadou câte o ie! 

Distribuie

Primarul Chișinăului, Silvia Radu, se află zilele acestea la București pentru un schimb de experiență  cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. La finalul declarațiilor de astăzi cele două și-au făcut cadou câte o ie. Diferența a fost doar de culoare.

Am semnat un program de colaborare pe 3 coordonate: cultură, educație și sănătate. Primăria Municipiului București ( PMB) va sprijini Primăria Municipiului Chișinău pentru înființarea unei linii de transport culturale. Vom dona 2 autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural„, a declarat primarul Gabriela Firea. Ea a mai spus ca Biblioteca Mitropolitană București va face o donație de către către Biblioteca Bogdan Petriceicu- Hașdeu din Municipiul Chișinău.
În plus, Firea a mai promis ca se va înființa Săptămâna Culturii de la Chișinău în București și Săptămâna teatrelor din București la Chișinău.

Programul de colaborare semnat astăzi presupune și internshipuri pentru medicii rezidenți, dar și pentru managerii de spitale din Chișinău, în unitățile medicale din București aflate în subordinea Primăriei București .
O echipă de specialiști din cadrul PMB va merge zilele următoare la Chișinău pentru a vedea ce măsură se pot aplica în ceea ce privește consolidarea și refacerea Maternității nr. 1 din Chișinău și a Liceului Mihai Eminescu din capitala Republicii Moldova.

Primarul Chișinăului, apel către investitorii din România

Au fost discuții foarte interesante și utile pentru mine. Colaborarea noastă se încadrează în contextul în care nu va fi stopat de nimeni și nimic pentru a continua în direcția integrării europene. Aceste proiecte vor avea un impact direct în îmbunătățirea vieții cetățenilor. Nici nu m- am așteptat ca rezultatul acestei întâlniri va fi atat de benefic pentru ambele părți… mă adresez investitorilor din România și în special din București sa îndrăznească să vină la Chișinău„, a declarat Silvia Radu.

Gabriela Firea și Silvia Radu și-au făcut cadou câte o ie

Gabriela Firea a fost prima care a dat ia cadou

La finalul declarațiilor, Gabriela Firea a ținut să îi dea un cadou omologului său moldovean: o ie și un album cu mănăstirile din România. Doar că surpriză: și Silvia Radu a avut un cadou pentru Gabriela Firea: tot o ie și o icoană. „Eu vă mulțumesc pentru cadou și eu vreau să vă tot o ie. Este o ie tradițională moldovenească și sperăm să va placă”, a spus Silvia Radu.

Primarul Gabriela Firea va merge în vizită la Chișinău pe data de 6 martie.

 

Loading...
Comentarii