MENIU CAUTĂ
, de Sorina Ionaşc

Comisia de anchetă pentru proteste, controverse în coaliție. ALDE nu o susține

Distribuie

Comisia de anchetă pentru proteste, controverse în coaliție. Deși mai mulți lideri PSD au cerut înființarea unei comisii speciale în Parlament, care se verifice respectarea legilor la protestele din 10 august, ALDE nu susține acest lucru. Vicepreședintele partidului Andrei Gerea spune că ”nu-și are rostul”.

În pline discuții despre înființarea unei comisii de anchetă pentru protestele din 10 august, ALDE este prima formațiune care se opune acestui demers.

„Nu văd rostul unei comisii parlamentare de anchetă. Avem deja Parchetul General care se ocupă”, a declarat vicepreşedintele ALDE Andrei, Gerea, pentru Mediafax.

Ce spune PSD

Răspunsul lui vine după ce ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a scris, pe Facebook, că o astfel de comisie de anchetă „trebuie constituită de îndată”.

„Ieri, şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. (…) această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urmă votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”, a transmis Fifor.

Reacții după raportul MAI

Conducerea Camerei Deputaților discută luni despre cererea PNL de înființare a acestei comisii de anchetă privind protestele din 10 august.

În paralel, deputata PNL Adriana Săftoiu a cerut audierea lui Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenții ‘Vlad Țepeș’, în comisia pentru drepturile omului.

De altfel, președintele USR, Dan Barna, a cerut și demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce aceasta a prezentat raportul ministerului pe protestele din 10 august.

Comentarii