MENIU CAUTĂ
18 Dec. 2017 20:08 , de Valentina Postelnicu

Comisia Iordache lucrează luni până la miezul nopții; Parlamentul va lucra zilnic până la 9 seara, pentru a trece legile justiției și bugetul

Distribuie

Comisia Iordache lucrează luni până la miezul nopții. Decizia a fost votată în timp ce la Senat avea loc ședința de plen și a fost anunțată de senatorul PNL Alina Gorghiu. În plus, plenul Senatulului a votat un program de lucru infernal, pentru această săptămână. Parlamentul va lucra 12 ore, zilnic, până vineri, pentru a trece legile justiției și legea bugetului de stat.

Senatul va lucra marţi, miercuri şi joi în plen în fiecare dimineaţă, în intervalul 10,00 – 14,00, iar după-amiază, inclusiv vineri, de la ora 14,00 până la ora 21,00, senatorii şi deputaţii vor avea şedinţă de plen comun pentru finalizarea dezbaterilor şi vot pe proiectul de buget pentru anul 2018.

Programul a fost aprobat de plenul Senatului cu 77 voturi „pentru” şi 33 „împotrivă”.

Propunerea senatorului USR Vlad Alexandrescu de a aloca un interval orar într-una din aceste zile pentru susţinerea în plen a declaraţiilor politice şi adresarea de întrebări şi interpelări Guvernului a fost respinsă de plen. Astfelm, declarațiile politice vor fi transmise în scris.

Marți va intra la vot, în plenul Senatului, lege 303 privind statutul magistraților. Puterea vrea ca până vineri să treacă prin votul plenului Senatului toate cele trei legi din pachetul legilor justiției.

Și Camera Deputaţilor va lucra de marţi până vineri în plen. Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor Ioana Bran, Biroul permanent a decis luni ca în zilele de marţi, miercuri, joi şi vineri, între orele 9,00 şi 12,30, să se lucreze în plen. De la ora 12,30, în toate aceste zile, va fi şedinţă de vot final.

De marţi până joi, între orele 14,00 şi 21,00, senatorii şi deputaţii vor avea şedinţă de plen comun pentru finalizarea dezbaterilor şi vot pe proiectul de buget pentru anul 2018. Votul final pe buget ar urma să se dea vineri, în şedinţa de plen comun, care va începe de asemenea la ora 14,00.

Citește și: Avocata criminalei de la metrou spune că femeia nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor

Citește mai multe despre legile justitiei și Parlament pe Libertatea.

Comentarii