În ciuda percepției globale că India și China au defrișat masiv pădurile și au folosit resursele naturale pentru expansiunea industrială, lucrurile nu stau chiar așa, a descoperit NASA într-un studiu publicat în revista Nature Sustainability – Durabilitatea Naturii, arată Forbes.

Cele două națiuni sunt responsabile pentru „înverzirea” planetei în ultimele două decenii. China și India sunt statele lumii cu cea mai numeroasă populație și au implementat programe ambițioase de repopulare a pădurilor și au retehnologizat agricultura. India a doborât recordul mondial la plantat copaci, cu 800.000 de indieni care au plantat 50 de milioane de copaci în numai 24 de ore, arată sursa citată.

Concluzia uimitoare la care a ajuns NASA. Pământul este mai verde decât în urmă cu 20 de ani. China și India au investit masiv în replantarea pădurilor

Concluzia la care a ajuns NASA a reieșit din compararea a două hărți din satelit, una din anii 90 și alta de acum, cu imagini de înaltă rezoluție. Cercetătorii nu au putut explica inițial cum au apărut mai multe zone verzi, punând acest lucru pe seama încălzirii globale, a creșterii nivelului de dioxid de carbon sau a climatului mai umed, care ar fi putut determina creșteri mai rapide ale plantelor.

Analiza imaginilor din satelit a arătat însă că zonele verzi erau localizate disproporționat în China și India. Iar, în mod logic, dacă creșterea copacilor ar fi fost cauzată de schimbările climatice, aceasta nu s-ar fi oprit la granițele unei țări. Mai mult, regiunile aflate la o latitudine mai mare ar fi trebuit să se „înverzească” mai repede decât cele de o latitudine mai scăzută.

Este vizibil că zonele mai verzi de pe harta actuală se află în interiorul granițelor celor două țări.

Sursa foto: Pexels, NASA

Citeşte şi:

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA | Jurnalist De Telegraaf: „Autoritățile nu comunică nimic despre cazul Visscher. Este greu să aflăm pentru ce a fost condamnat și când. Să sperăm că a lăsat urme în România”

Infarctul miocardic afectează tot mai mulți tineri. Medic cardiolog de la Spitalul Universitar: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani”

Pedofili străini în România. Elveţianul care a abuzat şase copii şi a primit 3 ani şi jumătate de închisoare. Își ducea victimele la mare și consumau împreună aurolac

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI