Mergi direct la conținut »
Radio România a refuzat „Implant pentru refuz”. Conducerea de la centru a vrut să se retragă din festival, dar directorul RRA Timișoara nu a vrut să se supună
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Radio România a refuzat „Implant pentru refuz”. Conducerea de la centru a vrut să se retragă din festival, dar directorul RRA Timișoara nu a vrut să se supună

Radio România a refuzat „Implant pentru refuz”. Conducerea de la centru a vrut să se retragă din festival, dar directorul RRA Timișoara nu a vrut să se supună

Radio România a refuzat să-și asocieze numele cu trupa ”Implant pentru refuz”, care promovează în piesele sale un puternic mesaj social, scrie paginademedia.ro, într-o investigație publicată astăzi.  Trupa urmează să cânte la festivalul Embargo Fest, care va avea loc lângă Timișoara, între 16 și 19 mai. Deși a primit „de la centru” recomandarea să renunțe la parteneriatul media, directorul stației locale Radio România Timișoara a decis să nu țină cont de ea.

De Mihai Niculescu,

Radio România a realizat un clip de promovare și urma să fie partener media al evenimentului. Refuzul a venit însă sub forma unui email din cauza trupei „Implant pentru refuz”.

Negația este cuprinsă într-un „Raport de neavizare”, redactat de departamentul juridic al RRA, în care se concluzionează că „Nu se poate acorda viză de legalitate acordului de parteneriat media”, potrivit sursei citate, care a făcut public documentul respectiv.

Raportul prin care se refuză Implant Pentru Refuz / Foto: Paginademedia.ro

Radioul public a nominalizat trupa „Implant pentru Refuz” care „a lansat, potrivit biografiei, albumul Permis port-Sinucidere”. Și a afirmat că, de asemenea, în zece ani de activitate, puține radiouri și televiziuni au acceptat difuzarea pieselor IPR (…) albumul va ajunge direct la publicul interesat prin intermediul unor canale media alternative”, se afirmă în documentul oficial.

Radio România arată, în document, că instituțiile media, potrivit legii trebuie, printre altele, să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătății sau siguranței populației”.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

În ciuda recomandării primite de la departamentul juridic, directorul Radio România Timișoara a decis însă să meargă mai departe și a rămas partener media al evenimentului, cu tot cu Implant pentru Refuz în line-up.

Contactat de jurmnaliștii de la Pagina de Media, Mihai Anghel, șeful Radio România Timișoara, a menționat că decizia i-a aparținut în totalitate și a încercat să justifice poziția celor de la sediul central.

Poate a fost vorba de o simplă greșeală. Se întâmplă când ai mult de lucru. A fost doar o părere de la juridic, eu am considerat că e corect să susținem actul cultural. Este dreptul managerului de a lua decizia. A fost o părere a unui jurist. Eu am dreptul să trec peste ea, câtă vreme îmi asum răspunderea. Poate a fost o greșeală, se întâmplă, când este mult de lucru.

Dacă aș fi discutat cu ei, am fi ajuns, probabil la aceeași concluzie. Dar timpul era scurt, așa că mi-am asumat răspunderea. Argumentele juridice nu mi s-au părut fezabile. Am considerat că acestă acțiune culturală merită sprijinul nostru. Că este un eveniment care merită susținut. Iar Radio România are ca misiune să sprijine cultura. A fost o decizie versus o părere”, a declarat directorul RRA Timișoara, pentru sursa citată.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Reacția trupei

„Încă nu ne vine să credem”, spune Răzvan Munteanu, organizatorul festivalului Embargo Fest, din Timișoara.

Unul dintre membrii trupei originare din Timișoara, Florin Barbu, nu înțelege poziția Radio România. „Albumul despre care vorbește Radio România este unul vechi, de peste 20 de ani, de la începuturile formației. Nici nu îl mai cântăm în concerte”, a declarat el, pentru Pagina de Media.

Acestea crede că sursa nemulțumirii celor de la Radio România ar fi piesa „Solitor”, o melodie din 2001 cu puternic mesaj social.

„Chiar dacă piesa are un mesaj social, noi nu am numit un partid anume. Vorbim de putere, de decizii politice, fără să nominalizăm pe nimeni”, a mai spus Florin Barbu.

Citește articolul complet pe Paginademedia.ro.


Citește și:

Șefa Radio Reșița a angajat firma fratelui ei, pe bani publici, ca să fenteze sistemul de votare al Galei Asistenței Sociale. „Ne-a pus să o votăm și a ajuns în finală, pe care a câștigat-o!”

Close
Închide
  Close