MENIU CAUTĂ

Consilierul județean Constantin Guguianu a demisionat. PSD-istul a distribuit pe Facebook o poză trucată cu președintele Iohannis. Acum, își cere scuze public

Distribuie

Social-democratul Constantin Guguianu și-a dat demisia, luni, atât din funcția de consilier județean, cât și din cele deținute în cadrul PSD, după ce, săptămâna trecută, a redistribuit pe Facebook o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis.

Anunțul a fost făcut de Biroul de Presă al Partidului Social Democrat (PSD) Vrancea.

„Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucata cu Preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea”, reiese dintr-o postare pe pagina de Facebook a PSD Vrancea.

Reprezentanții organizației PSD Vrancea au precizat că se delimitează de acțiunile fostului consilier și au condamnat ferm acest tip de comportament.

„Pe această cale, PSD Vrancea se delimitează de acţiunile domnului Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament”, se precizează în anunţul partidului.

Potrivit Agerpres, fostul consilier judeţean Constantin Guguianu a redistribuit săptămâna trecută, pe pagina sa de Facebook, o fotografie trucată care îl înfăţişa pe preşedintele Klaus Iohannis într-o uniformă militară nazistă. Postarea a atras numeroase critici în mediul online dar și din propriul partid.

Constantin Guguianu îi cere scuze public șefului statului, admițând că a greșit atât față de acesta, cât și față de etnicii germani și de partidul din care face parte.

„Am avut o discuție cu președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, în care mi-am recunoscut greșeala și am solicitat să-mi dau demisia. Am greșit față de președintele țării și-mi cer scuze public, am greșit față de etnicii germani care mi-au trimis mesaje, am greșit față de colegii mei din partid. Am făcut o greșeală prostească și sunt extrem de afectat de turnura pe care a luat-o gestul meu. Nu m-am gândit nici o secundă că se va întâmpla asta. Eram într-un grup, am primit această postare pe Facebook și cu încă două fotografii trucate cu foștii președinți Ion Iliescu și Traian Băsescu și la îndemnul celorlalți le-am postat pe Facebook. Mă voi retrage o vreme, pentru analiză și gândire”, a declarat fostul consilier județean.

Constantin Guguianu era consilier județean din 2004 și membru PSD Vrancea, din același an. El era liderul grupului de consilieri PSD.

Potrivit legii, „confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”.

sursă foto: ziaruldevrancea


Citește și DISPREȚ! Primăria Gabrielei Firea, mai opacă decât cele din Londra, Berlin și Madrid! Singura instituție care nu explică pe ce cheltuiește banii cetățenilor pentru transportul urban


 

Citește mai multe despre PSD și Vrancea pe Libertatea.

Comentarii