Mergi direct la conținut »
Consiliul Regional din Veneția a fost inundat după ce aleșii locali au respins o serie de amendamente pentru combaterea schimbărilor climatice! Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Consiliul Regional din Veneția a fost inundat după ce aleșii locali au respins o serie de amendamente pentru combaterea schimbărilor climatice!

Comitetul Regional din Veneția, situat în centrul orașului, în zona „Grand Canal”, a fost inundat, joi seară, la puțin timp după ce au fost respinse o serie de măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice!

De Petre Dobrescu,

Camera din palatul Ferro Fini a început să ia apă în jurul orei 22.00, când consilierii încă dezbăteau bugetul regional pentru anul 2020, a notat CNN.

„În mid ironic, camera a început să se inunde după ce reprezentanții partidelor care formează majoritatea au respins amendamentele noastre pentru combaterea schimbărilor climatice”, a spus Andrea Zanoni, care este vicepreședinte al Comisiei de Mediu, cel care a realizat și pozele!

Printre amendamentele respinse s-au numărat măsuri de finanțare pentru surse regenerabile, de înlocuire a autobuzelor diesel cu „unele mai eficiente și mai puțin poluante”, de a schimba mașinile poluante și de a reduce impactul materialelor plastice, a mai spus Zanoni.

„Dincolo de propaganda unora, votăm pentru un buget regional care a cheltuit 965 de milioane de euro în ultimii trei ani în lupta împotriva poluării aerului, a smogului, care este un factor determinant în schimbările climatice”, a declarat Roberto Ciambetti, președintele Comitetului Regional Veneto.

Close
Închide
  Close