MENIU CAUTĂ
24 Feb. 2018 10:07 , de Valentina Postelnicu

Construcția metroului spre Otopeni cu fonduri europene, pusă sub semnul întrebării; Dăncilă: Există riscul să se trimită toată documentația înapoi

Distribuie

Premierul Dăncilă confirmă eșecul construcției metroului spre Otopeni cu fonduri europene: Există riscul să se trimită toată documentația înapoi, a spus șefa Executivului, într-un interviu pentru Antena 3. Viorica Dăncilă a precizat că săptămâna viitoare, ministrul Fondurilor Europene dar și ministrul Sănătății se vor afla la Bruxelles, pentru a discuta cu toți comisarii europeni despre stadiul proiectelor finanțate prin fonduri europene.

Viorica Dăncilă a afirmat în cadrul interviului realizat în cadrul vizitei la Bruxelles, prima vizită externă din mandat, că există riscul ca toată documentația pentru realizarea proiectului metroului către Aeroportul Otopeni, din fonduri europene, să fie trimisă de Bruxelles înapoi.

Șefa Executivului a mai spus că vor fi întârzieri la proiectele pentru spitalele regionale. 'Încercăm să depunem toate actele pentru a putea demara, e adevărat, vom avea întârzieri, dar cred că trebuie să devină realitate' a explicat primul-ministru.

În acest sens, miniștrii Rovana Plumb și Sorin Pintea vor merge, săptămâna viitoare, la Bruxelles, pentru a discuta cu oficialii despre proiectul spitalelor regionale.

Premierul a vorbit și despre 'reaua-credință' a unora care spun lucruri neadevărate la Bruxelles, iar aceste declarații au dus de multe ori la unele critici pe care statele europene le-au adresat României. Dăncilă afirmă că își propune să informeze corect autoritățile europene.

'Încerc să informez eu corect. Nouă ani de zile am văzut dezinformările, reaua-credință, care au dus la critici adresate României. Chiar dacă este o problemă am fost adeptul să o rezolvăm în interior. Ceea ce este nedrept și voi lupta pentru asta, voi informa corect liderii europeni, acolo unde există nemulțumiri i-am rugat să ne întrebe, să mă sune, eu voi da toate informațiile în mod transparent. Poate nu a fost mereu o astfel de legătură și alții au profitat și au dat informații denaturate. (..0 S-a dorit această percepție negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative despre România. Totul a fost legat de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. Am răspuns ceea ce cred că trebuie să fie corect: justiția să fie liberă, dar cetățenii apărați. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiție. În același timp, cred că niciun om politic, nimeni, nimeni nu trebuie să intervină în justiție' a spus premierul Dăncilă.

Prim-ministrul a mai menționat că a fost întotdeauna adepta principiului că, dacă avem o prolemă trebuie să o rezolvăm în interior.

'O să încerc să nu las aceste dezinformără să afecteze România', a spus premierul, precizând că și-a propus să aibă un contact permanent cu liderii europeni, iar acolo unde există nemulțumiri și semne de îndoială, le-a trabsmis să o sune și va da răspunsul la toate aceste temeri.

Premierul a prezentat și ținta pe care și-o propune, pentru finalul lui 2018.

'La încheierea anului 2018 sper să vorbim despre România ca membru al spațiului Schengen. Am discutat cu fiecare dintre președinți, am subliniat de fiecare dată că doresc independența justiției, vreau ca lupta anti-corupție să continue, voi face tot posibilul pentru acest lucru. I-am rugat pe oficiali ca atunci când vor informații să le ia de la Guvernul României. Punctul, dacă se crede că sunt probleme, să discutăm punctual, pentru a putea îndrepta dacă este nevoie. Cred că această dimensiune europeană pe care vreau să o dau Guvernului ne va ajuta să explicăm ceea ce vrem să facem' a spus premierul la Be EU.

Citește și: EXCLUSIV: Mita primită de judecătorul care a dat pretins nelegal 43.000 de hectare de pădure, infirmată de detectorul de minciuni; DNA acuză că testarea nu s-a făcut în limba maghiară

Citește mai multe despre Bruxelles, Metrou, Otopeni și premierul romaniei pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii