Mergi direct la conținut »
Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene la Galați a rămas neatribuit; CJ negociază direct cu firmele
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene la Galați a rămas neatribuit; CJ negociază direct cu firmele

Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene la Galați a rămas neatribuit; CJ negociază direct cu firmele

Nicio firmă nu s-a arătat interesată de contractul de circa 9,5 milioane de lei scos la licitaţie de Consiliul Judeţului Galaţi pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în următoarele trei ierni. Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri că s-au demarat negocieri directe cu firmele care în anii precedenţi s-au ocupat de operaţiunile de deszăpezire. 

De Ovidiu Matache,

Preşedintele CJ Galaţi a declarat că nicio firmă nu a fost interesată de contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene care a sfost scos la licitaţie.

„Firmele care au făcut deszăpezire anul trecut nu au falimentat, dar credeţi-mă că nu este o bucurie să faci deszăpezire. Vă spun din propria experienţă că trei ani am făcut deszăpezire şi nu este atât de simplu. Faptul că noi am fost destul de strânşi la pungă şi nu au fost alocate sume foarte mari de bani şi să nu credeţi că cei care au făcut deszăpezire au plecat de aici cu un profit uriaş. Şi în momentul în care faci deszăpezire este lucrarea cea mai vizibilă şi toată lumea te critică. Şi atunci preferi să renunţi la astfel de lucrări”, a spus Costel Fotea.

Totuşi, reprezentanţii CJ Galaţi au demarat negocieri directe cu firmele pentru ca drumurile judeţene să nu rămână înzăpezite la iarnă.

„Încă de ieri au început negocierile pe caietul de sarcini, numărul de utilaje şi aşa cum stau lucrurile eu sunt sigur, dar să mi iau şi o marjă de siguranţă, că până la 10-14 noiembrie vom avea firmă de deszăpezire, pe o negociere directă. În paralel va fi şi şi achiziţia pentru desemnarea unui operator pe o perioadă mai lungă. Dar ca să nu lăsăm judeţul nedeszăpezit, o să recurgem la această metotă de negociere directă. Până va fi închisă procedura de achiziţie sper să vină un operator pentru că la prima licitaţie nici măcar nu ne-a întrebat cineva cum ne cheamă”, a mai afirmat preşedintele CJ Galaţi.

Consiliul Judeţului Galaţi a scos la licitaţie iniţial un contract multi-anual pentru deszăpezire de circa 9,5 milioane lei pentru iernile 2017-2018, 2018-2019 şi 2019-2020.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Mircea Dinescu s-a mutat la conac! ”Nu mai suport deloc Bucureștiul!”

Close
Închide
  Close