Mergi direct la conținut »
Control cu scandal în Eforie Nord. Șeful OPC Constanța, amenințat de pasagerii unui autobuz plin ochi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Control cu scandal în Eforie Nord. Șeful OPC Constanța, amenințat de pasagerii unui autobuz plin ochi

Control cu scandal în Eforie Nord. Șeful OPC Constanța, amenințat de pasagerii unui autobuz plin ochi

Șeful de la Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, a fost amenințat în timpul unui control cu scandal în Eforie Nord. A oprit în trafic un autobuz în care pasagerii stăteau înghesuiți. Disperați să ajungă la destinație, oamenii au început să se certe cu autoritățile care au constatat grave nereguli. În autobuz se aflau 16 persoane în plus față de numărul autorizat.

Șoferul autobuzului, care circulă pe ruta Constanța-Costinești, nici nu a vrut să audă de control, după ce a fost oprit în trafic, marți, în Eforie Nord. A refuzat să prezinte actele cerute, așa că șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, s-a postat în fața mașinii, informează Mediafax.ro.

„La momentul la care m-am deplasat spre microbuz, acesta era oprit în staţie. Am solicitat şoferului să-mi prezinte documentele de transportator, inspecţia tehnică, numărul de călători autorizat, mai ales pentru faptul că la data şi la ora controlului în acest autobuz se aflau peste 16 persoane faţă de numărul de locuri autorizat. Acesta a refuzat atât legitimarea, a procedat la deplasarea în continuare, am stat în faţa autobuzului pentru că era singura manieră, împreună cu colegii de la Poliţia Locală, de a afla câţi oameni sunt în autobuz. Am apelat 112, am luat legătura cu structura Serviciului de Circulaţie a Inspectoratului de Poliţie Circulaţie Constanţa şi, împreună, am procedat la legitimarea şoferului”, a declarat comisarul şef Horia Constantinescu, pentru sursa citată.

Administrații societății de transport au fost chemați la sediul OPC Constanța pentru a da explicații.

Grave nereguli au fost descoperite de comisarii de la Protecția Consumatorului la mai multe terase, unde alimentele erau păstrate în condiții de igienă precară. În urma verificărilor, peste 150 de kilograme de alimente şi produse alimentare au fost retrase de la vânzare, iar activitatea unora dintre firmele verificate a fost întreruptă până la remedierea deficienţelor. Totodată, reprezentanții OPC Constanța au aplicat o amendă de 8.000 de lei unui chioșc care vindea produse tip fast-food.

 

Close
Închide
  Close