Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dezastrul găsit de ministrul Transporturilor la Aeroportul Otopeni: „O mizerie de nedescris în toalete". Directorul aeroportului a fost demis

Dezastrul găsit de ministrul Transporturilor la Aeroportul Otopeni: „O mizerie de nedescris în toalete”. Directorul aeroportului a fost demis

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut un control inopinat, joi dimineață, la Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni, unde spune că a găsit o mizerie de nedescris. Ministrul dă vina pe managamentul aeroportului, pentru starea deplorabilă în care se află acesta, iar directorul general interimar Gabriel Stroe a fost demis. 

De Dana Aramă,

Update 20.10: Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a decis joi demiterea directorului general al companiei, Gabriel Stoe, demitere ce fusese solicită de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, conform Agerpres.

Astfel, Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (CNAB) are, începand de joi, un nou director general, George Alexandru Ivan, fost director comercial în cadrul companiei.


Cuc a afirmat că a primit mai multe sesizări din partea pasagerilor care s-au declarat dezamăgiți de condițiile din aeroport. Printre neregulile găsite de ministru: mizerie în toalete, ziduri rupte, scări rulante pentru persoane cu dizabilități care nu funcționează și lipsa scaunelor la terminalul Plecări.

„Am efectuat în această dimineață o vizită inopinată în principala poarta de intrare a României, și anume Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni.

Am primit numeroase sesizări din partea pasagerilor nemulțumiți de ceea ce văd în acest aeroport. La fața locului am găsit o mizerie de nedescris în toalete, ziduri rupte, igrasie. Problema scărilor rulante este așa cum mi-au semnalat-o românii. Scările rulante care ar trebui să deservească pasagerii cu dizabilități nu funcționau, lifturile, la fel.

Zilnic, prin acest aeroport trec zeci de mii de pasageri care se lovesc de aceste lucruri. La plecări nu exista niciun scaun. Pasagerii sunt nevoiți să stea pe marginea scărilor și pe pervazul geamurilor”, a scris ministrul Transporturilor pe contul său de Facebook, acolo unde a publicat și imagini cu ce a găsit în urma controlului.

Cuc a dat vina pe management pentru starea deplorabilă în care se află Aeroportul Henri Coandă:

„Mizeria și delăsarea pe care le-am găsit aici arată un management defectuos. Arată lipsa unui bun gospodar care să conducă această companie. Lipsa investițiilor este vizibilă, deși ar putea să existe investiții pentru că această companie are buget generos.

Mă declar total nemulțumit de acest management al companiei si cu siguranță românii merita un altfel de management”.

După controlul din această dimineaţă, ministrul a convocat Consiliul de Admnistraţie al aeroportului, urmând ca directorul general interimar al aeroportului, Gabriel Stroe, să fie schimbat din funcţie.

Fotografii: Facebook / Răzvan Cuc


Citește și:

VIDEO/ Răzvan Lucescu a rescris legendele Olimpului! S-a prins în hora bucuriei cu suporterii după ce PAOK a câștigat primul titlu după 34 de ani!

 
 
Close
Close
Închide