MENIU CAUTĂ

Convoiul oficial al lui Petro Poroșenko atacat de naționaliști. Zeci de polițiști au fost răniți încercând să-l apere pe președinte

Distribuie

Convoiul oficial în care se afla președintele ucrainean Petro Poroșenko a fost atacat, duminică, de un grup de ultranaționaliști mascați, în timp ce se îndrepta spre orașul Cerkasî, pentru a susține un discurs în cadrul campaniei electorale.

Grupul de bărbați mascați, susţinători ai partidului de extremă-dreapta Corpul Naţional, a înconjurat convoiul de mașini și câțiva au reușit chir să urce pe autovehicule și să deschidă portierele.

Între timp străzile din apropiere au fost apoi acoperite de fum după ce protestatarii au provocat incendii

Autoritățile au anunțat că 19 poliţişti au fost răniţi după ce au intervenit pentru a proteja convoiul prezidenţial.

O altă manifestație violentă a avut loc, tot duminică, în Kiev, n apropiere de sediul președinției. Aici, trei polițiști au fost răniți, dintre aceștia unul a suferit arsuri la ochi.

Purtătorul de cuvânt al Corpului Naţional, Oleksandr Alfyorov, a declarat pentru AFP că manifestanţii au dorit să protesteze împotriva corupţiei din cadrul guvernului, amintind inclusiv de scandalul privind deturnarea de fonduri publice destinate armatei.


Citește și: Analiză BBC despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European: „PSD o consideră dușmanul lor de moarte”


Comentarii