Mergi direct la conținut »
G4Media: Mărturiile copiilor ținuți în sclavie în Maramureș: trimiși să doarmă în șură ca pedeapsă sau închiși în cocina porcilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > G4Media: Mărturiile copiilor ținuți în sclavie în Maramureș: trimiși să doarmă în șură ca pedeapsă sau închiși în cocina porcilor

G4Media: Mărturiile copiilor ținuți în sclavie în Maramureș: trimiși să doarmă în șură ca pedeapsă sau închiși în cocina porcilor

Procurorii DIICOT au descoperit până acum patru victime în cazul de sclavie într-un centru din Maramureş, au dezvăluit surse judiciare pentru G4Media.ro. Printre mărturiile de la dosar este şi cea a unui tânăr care povesteşte cum era obligat să dea de mâncare la vaci, oi şi porci, să le facă curat animalelor, sau să care lemne.

De Adrian Ilie,

În cazul în care greşeau, minorii ar fi fost bătuţi rău. Tânărul le-ar mai fi relatat procurorilor că a fost prins de gât, lovit cu piciorul şi lipit de perete, uneori nu era lăsat în casă, aşa că a fost nevoit să doarmă în şura de paie. Uneori mânca doar pâine uscată dată la porci, au mai povestit aceleaşi surse.

Un alt tânăr adus la centrul de reeducare din Maramureş a mărturisit că avea tratament medical în Germania, dar i-a fost întrerupt aici. I s-ar fi confiscat medicamentele, iar când le-a cerut înapoi a fost agresat. Tot el a mărturisit cum angajaţii centrului le-ar fi luat mâncarea din faţă dacă nu o mâncau destul de repede. Iar unii copii ar fi fost închişi în cocina cu porci.

O tânără a povestit cum, din prima zi în care a ajuns la centru, a fost pusă să presteze diferite munci grele, spre exemplu să rupă aşchii de lemn cu mâinile, după care să le aranjeze şi să facă curat. Asta a făcut timp de o săptămână până la 5 după-amiaza. Pe deasupra, trebuia să facă curat în casă să spele vasele şi să care bolovani de la râu. Dacă nu era ceva perfect executat, era pedepsită să reia munca, a mai mărturisit tânăra conform surselor judiciare.

Din mărturia unui alt adolescent reiese că acesta a vrut să fugă din cauza muncii grele, însă a fost prins şi dus într-o cameră de pedeapsă, unde nu avea acces la toaletă, decât dacă i se deschidea ușa. Pedeapsa dura trei săptămâni şi putea fi prelungită cu alte trei.

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Procurorii DIICOT au efectuat, marți, 8 percheziții în Vişeu de Sus şi în comuna Leordina, la un grup suspectat de trafic de persoane. Aceștia aduceau copii din Germania pentru ”reeducare”, dar odată ajunși în România, aceștia erau folosiți drept sclavi, umiliți și bătuți.

„Tinerii au fost supuşi unui regim de lipsire de libertate, de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania ori cu alte persoane sau autorităţi române, fiind obligaţi ca să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici aflaţi în anturajul suspecţilor – dincolo de capacităţile şi limitele fizice ale vârstei lor ori afecţiunilor de care suferă – practicându-se asupra minorilor metode umilitoare, degradante, ţinerea lor în stare de sclavie şi exercitarea asupra lor în mod repetat de acte de violenţă gravă şi ameninţări”, arată procurorii DIICOT.

Close
Închide
  Close