Imaginile arată cel puțin trei copii, nu mai mari de vârsta școlii primare, stând în spatele a ceea ce se pare că ar fi o dubă de poliție, în Moscova. Micuții au flori în mâini, iar o fată ține un banner pe care scrie „Fără război”, în rusă. În jurul cuvintelor sunt pictate steaguri mici rusești și ucrainene. 

În dreapta, pe pancartă, e o mică inimă roz, cu sensul „Rusia plus Ucraina egal dragoste”. Într-o altă fotografie, copii se văd printre barele metalice din interiorul dubei. O altă poză sugerează că micuții au fost duși la o secție de poliție. 

Stânga: Trei copii, într-o dubă de poliție, potrivit unui politician rus de opoziție. Dreapta: o fată, cu o pancartă pro-Ucraina în spatele ei, într-o secție de poliție.

Ilia Iașin este un fost politician căruia i s-a interzis să candideze pentru o funcție în 2021, fiind calificat drept „extremist” pentru sprijinul acordat liderului opoziției ruse, Alexi Navalnîi.

„Nimic ieșit din comun: doar copii în dube cu pancarte antirăzboi. Asta este Rusia lui Putin, oameni buni. Trăiți aici”, a spus Iașin în mesajul care însoțește pozele.

El a adăugat apoi că propaganda Kremlinului va încerca să dea vina pe părinți, susținând că aceștia nu trebuia să implice și copiii. Daily Mail scrie că un jurnalist local a verificat, că reținerea este reală și că ar fi fost vorba de patru copii care au mers la proteste alături de părinți.

Trei copii reținuți, potrivit unui politician de opoziție din Moscova

În ultimele zile, tot mai mulți dintre protestatarii ruși refuză să se mai teamă. O tânără din Rusia arestată după demonstrații împotriva războiului, a spus, într-un interviu pentru Libertatea, că știe că „lui Putin nu-i pasă că mulți ruși îl urăsc și nu vor război. Dar chiar și așa, cred că nu ar trebui să tăcem. Personal, sunt împăcată cu gândul că fac măcar atât: îmi exprim părerea cu voce tare”. 

Daria Kucherenko, 27 de ani, a insistat să-i apară poza și numele, „oricum autoritățile știu că mă opun, am fotografii și pe Facebook cu mine la protest”. Ea locuiește în Ufa, un oraș din zona de centru-sud a Rusiei, spre granița cu Kazahstan. 

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News  
GSP.RO
Dezvăluiri despre Dan Șucu, nimeni nu se aștepta. Ce a spus o persoană importantă din fotbal despre afacerist