MENIU CAUTĂ
, de Andreea Archip

CORESPONDENȚĂ DIN HELSINKI / Cum se desfășoară votul la alegerile europarlamentare în Finlanda, țara cu cel mai bun sistem de învățământ din UE

Distribuie

Reporterul Libertatea, Andreea Archip, se află la Helsinki, una dintre cele mai nordice și avansate capitale ale Uniunii Europene.

Dacă în prima partea a zilei, Andreea ne-a ținut la curent cu modul în care se desfășoară alegerile în Estonia, o fostă republică sovietică, de această dată relatează despre locuitorii de cealaltă parte a Mării Baltice, în Finlanda.

Andreea Archip se află în Primăria din Helsinki și transmite cum se desfășoară aici votul în cadrul alegerilor europarlamentare. Cum se vede și din imaginile transmite de corespondentul Libertatea, aici nu este deloc aglomerație.

Despre estonieni, reporterul Libertatea a relatat că au trei variante de a vota la dispoziție: în avans, la secții de votare deschise înainte cu o săptămână de ziua alegerilor, online sau, astăzi, la secțiile electorale. Totul e gândit să fie la îndemâna cetățeanului.

Citește și:

Citește mai multe despre Alegeri europarlamentare pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Imagini noi cu Sorina, în timp ce se joacă
Comentarii