Mergi direct la conținut »
Cornel Constantiniu a fost operat. Soția actorului face primele declarații despre starea acestuia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cornel Constantiniu a fost operat. Soția actorului face primele declarații despre starea acestuia

Actorul Cornel Constantiniu, în vârstă de 73 de ani,  este  bolnav de Parkinson de 26 de ani, iar zilele trecute a fost operat la Spitalul Universitar din Bucureşti. Medicii i-au schimbat neurostimulatorul din piept, cu care trăieşte de ani buni.

„Medicii i-au implantat în piept un neurostimulator, încă se află internat în spital. Este a treia operaţie efectuată de medicii de la Spitalul Universitar, în decurs de mai mulţi ani. Prima a fost în 2013, a doua în 2016 şi a treia acum. Însă problemele lui Cornel au început în 1993, când a fost diagnosticat cu această maladie. Pe creier s-a operat prima dată în Africa de Sud, la Cape Town, în 1999, apoi la Viena, în urmă cu 15 ani, când a suferit două intervenţii chirurgicale într-o săptămână. Atunci a fost operat de marele profesor Francois Alesch, fiind o intervenţie complexă pe creier, care a durat 11 ore, apoi implantarea acestui neurostimulator”, a declarat soția acestuia.

De asemenea, aceasta a vorbit despre cel mai mare regret al actorului. „La Viena a mai fost operat în 2009. Pe 6 aprilie împlineşte 74 de ani şi trăieşte cu regretul că nu se mai poate serba împreună cu fratele lui geamăn, Mircea, care s-a stins din viaţă în 2009. Mereu glumeau pe seama vârstei lor, pe care o adunau… Dacă Mircea mai trăia, el şi Cornel ar fi spus şi acum că împlinesc amândoi 148 de ani. Se simte bine, cu optimismul care-l caracterizează de o viaţă, dar şi cu modestie şi demnitate, Cornel speră să-şi vadă cei 5 nepoţi crescând”, a mărturisit soţia, potrivit Click.

În ciuda imposibilității de a se deplasa singur, marele artist a fost prezent, la începutul lunii martie, la concertul dedicat lui Aurelian Andreescu și susținut de Aurelian Temișan.

Citește și

La doar 10 ani, o elevă de clasa a patra a prezentat prima ei expoziție de tablouri. „Nu obosesc niciodată, pentru că pictura este parte din mine”

Close
Închide
  Close