Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Coronavirus în România | Specialist: „Nu există un prag de temperatură de la care să ne alarmăm”

Coronavirus în România | Specialist: „Nu există un prag de temperatură de la care să ne alarmăm”

În contextul primului caz de coronavirus în România, Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat pentru Libertatea că nu există un prag de temperatură de la care oamenii să fie alarmați.

De Cristian Otopeanu,

Președintele Societății Române de Epidemiologie a afirmat că nu se pune problema ca românii care au o temperatură crescută să tragă automat concluzia că ar fi suspecți de coronavirus.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că este vorba despre o infecție respiratorie. Este o infecție dată de un virus pe care acum îl cunoaștem și îl evaluăm. Nu putem face afirmații conform cărora, dacă ai temperatură crescută peste o anumită valoare, înseamnă că ești suspect de coronavirus”, a explicat Doina Azoicăi, pentru Libertatea.

De profesie medic primar epidemiolog, Azoicăi a adăugat că este important ca oamenii să respecte regulile instituite de autorități, nu să tragă concluzii pripite: „Eu, ca medic, nu mă pot pronunța, până nu văd un caz cu ochii mei. De aceea, le spun oamenilor este foarte important să respecte regulile care sunt recomandate și impuse, nu să tragă concluzii non-științifice”.

Dacă cineva are vreun contact sau vreo suspiciune de contact cu o persoană care vine dintr-o zonă în care există un număr de cazuri de coronavirus, trebuie anunțată Direcția de Sănătate Publică, eventual în vederea carantinării

Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie:

Specialistul în epidemiologie a mai precizat că trebuie evitate speculațiile și dezinformările în această perioadă.

„Dacă cineva care nu este de specialitate face orice fel de afirmații, acestea trebuie verificate din punct de vedere științific. În lumea medicală suntem învățați că lectura critică a unui raport științific este foarte importantă. Să știu dacă metodologic este făcută corect cercetarea și dacă rezultatele sunt corect interpretate”, a completat Doina Azoicăi, pentru Libertatea.


Foto: Ziarul de Iași


Cum ne putem proteja de coronavirus:

Close
Închide
  Close