De Simona David,

Guvernul italian s-a reunit, vineri seară, într-un consiliu extraordinar pentru protecție civilă pentru a decide măsuri de prevenire a coronavirusului. S-a decis starea de urgență în Friuli Venezia Giulia, zonă situată în nord-estul Italiei, precum și carantină de 14 zile pentru toți cei care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit publicației la Reppublica, Guvernul urmează să ia noi măsuri de combatere a virusului ucigaș.

În așteptarea noilor măsuri ce vor fi anunțate de Guvernul italian, președintele Sergio Mattarella a spus că are ”încredere că sentimentul de responsabilitate vor asigura cele mai eficiente măsuri pentru protejarea sănătății concetățenilor noștri”, se arată într-un comunicat citat de la Reppublica.

După primele cazuri din nordul Italiei, un ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, obligă „autoritățile sanitare teritoriale competente să aplice măsura de carantină cu supraveghere activă, timp de paisprezece zile, persoanelor care au a avut un contact strâns cu cazurile confirmate de boală infecțioasă COVID-19”, notează la Reppublica.

Documentul stabilește, de asemenea, obligația „tuturor persoanelor care, în ultimele paisprezece zile, au intrat în Italia după ce au stat în zonele Chinei afectate de epidemie, identificate de Organizația Mondială a Sănătății, de a comunica această circumstanță Departamentului de Prevenire al Companiei de Asistență Medicală teritorială.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Persoanele vor fi supravegheate de Autoritatea Sanitară teritorială, instituția hotărând măsurile ce trebuie luate pentru pacienții cu coronavirus.

În nordul Italiei s-a decretat stare de urgență până la 31 iulie

Potrivit publicației la Reppublica, vice-guvernatorul regiunii din nord-estul Italiei Friuli Venezia Giulia, Riccardo Riccardi, și guvernatorul Massimiliano Fedriga au decretat o stare de urgență pentru regiune până la 31 iulie. Aceștia au declarat că ”urmează să facă față riscurilor cauzate de coronavirus, având în vedere primele cazuri apărute în Italia și, în special, în regiunea apropiată Veneto, precum și în urma reuniunii consiliului operațional de protecție civilă care a avut loc astăzi”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul italian, Giuseppe Conte, a spus că urmează noi măsuri luate de Guvern în viitorul apropiat.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

De asemenea, universitățile din Veneto vor rămâne închise din cauza coronavirusului. ”Acestea vor fi închise de la începutul săptămânii viitoare”, a spus președintele regiunii Veneto, Luca Zaia. Și la Milano, Parchetul urmează să își închidă birourile publice. Vor mai fi închise școli și unități sportive, iar autoritățile fac apel la populație să evite zonele aglomerate. Este posibil să fie luate măsuri și pentru Carnavalul de la Veneția, pentru acesta fiind așteptate deciziile ministrului sănătății, Roberto Speranza.

Citeşte şi:

Cum arată avionul militar amenajat pentru a-i aduce în țară pe românii de pe Diamond Princess

MAE: Task force pentru coronavirus la Ambasada de la Roma. Niciun român nu a fost infectat până acum, în Italia

Italia, țara din UE cea mai afectată de coronavirus. Cum s-a răspândit virusul în țara în care locuiesc 1,2 milioane de români

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres