Este interzisă şi arma tectonică
Ziarul Libertatea a descris pe larg acest tip de armă care poate produce artificial secetă sau ploi, uragane sau chiar cutremure, în scopuri militare, respectiv pentru a lovi inamicul prin catastrofe climatice punctuale, împotriva cărora nu se poate apăra nimeni.
Problema pe care şi-au pus-o şi militarii a fost că prin efectul de bumerang, o anomalie meteorologică declanşată artificial într-o zonă dereglează întregul sistem al climei, iar atacatorul se poate trezi el însuşi, după un timp, lovit de un fenomen extrem, prin ricoşeu. În fine, ideea este că nu numai industria produce dereglări dramatice ale climei, ci şi tehnicile de manipulare meteorologică sunt periculoase.
“În acest moment, în SUA sunt trecute de la categoria de arme non-letale la letale mai multe arme: armele psihotronice de mind-control, radiaţiile de joasă frecvenţă ELF, RF şi arma tectonică”, mai spus Sebastian Sârbu.
Incendii uriaşe în Los Angeles şi în Australia
Din cauza secetei persistente, locuitorii din California se luptă cu incendii de vegetaţie. Un incendiu uriaş a izbucnit sâmbătă pe dealurile aflate în apropiere de Los Angeles, în Ventura şi s-a extins până lângă o autostradă importantă. Autorităţile au decis să închidă temporar ruta pe o porţiune, iar locuitorii din apropiere au fost evacuaţi. 600 de pompieri au fost mobilizaţi, dar aceştia spun că va dura şi trei zile până să stingă incendiul.
“Vântul a împins flăcările până în apropierea caselor de lângă plaja Solimar. Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici o clădire nu a fost avariată”, a declarat şeful pompierilor. Imagini apocaliptice şi în Australia, care se confruntă zilele acestea cu incendii de vegetaţie.
Focul a distrus peste 116 case, a ars 4.000 de hectare de teren, iar potrivit companiilor de asigurări pagubele se ridică la 40.000.000 de dolari. Incendiile au afectat două oraşe situate la sudvest de Melbourne, Wye River şi Separation Creek, unde multe dintre locuinţele devastate erau case de vacanţă.
Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta împotriva dezastrului, iar premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, a salutat faptul că incendiile nu au provocat victime, spre deosebire de cele din 2009, soldate cu 173 de decese.
Inundaţii fără precedent în Anglia
Britanicii au loviţi de inundaţii “fără precedent” de Crăciun, armata fiind trimisă în ajutorul localnicilor. Potrivit autorităţilor, precipitaţiile au umflat râurile, apele au ieşit din matcă şi au năvălit pe străzile oraşelor.
Viitura a distrus totul în calea ei, printre care şi un pub vechi de două secole, şi a provocat haos pe străzi, fiind nevoie de intervenţia armatei pentru a-i ajuta pe sinistraţi. În mai multe comitate a fost instaurat cod roşu de dezastre.
Coşmarul britanicilor e departe de a lua sfârşit. Meteorologii au anunţat că precipitaţiile vor continua să cadă, iar în următoarea perioadă va ploua într-o singură zi cât într-o lună.
De asemenea, aproape 140.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi în Paraguay, Argentina, Uruguay sau Brazilia, din cauza unor inundaţii extinse, după mai multe zile de ploi torenţiale. Paraguayul este de departe cea mai afectată ţară, în care cel puţin 100.000 de persoane au fost evacuate, potrivit autorităţilor din statul sud-american.
11 persoane ucise de tornade
Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în Dallas în timpul unor tornade care au lovit sâmbătă seara nordul statului Texas şi au făcut pagube imense. Locuitorii au declarat că zona a fost lovită de cel puţin 11 tornade, care au măturat în calea lor mai multe maşini, au distrus zeci de case şi o clădire de apartamente, un parc de maşini şi au lăsat fără curent electric aproape 50.000 de oameni.
România, lovită de arma climatică?
La sfârşitul lunii iunie a anului 2006, Comisia pentru administraţie publică a Senatului a decis să înfiinţeze o subcomisie care să analizeze motivele pentru care s-au înregistrat inundaţiile catastrofale din nordul Moldovei, în anul 2005.
Acestea au omorât 38 de persoane şi au devastat 476 de localităţi. Solicitarea a venit din partea senatorului Dan Cârlan.
La vremea respectivă, se bănuia că ruşii ar fi folosit arme geofizice pentru a evapora o cantitate mare de apă din Marea Neagră şi a conduce norii către România, unde acea apă ar fi provocat ploile torenţiale. Mai clar, România fusese atacată cu arma geofizică de către ruşi! Rezultatele anchetei au rămas, până astăzi, secrete.