De Simona David,

Cristian Tudor Popescu a declarat, în direct, la știrile Digi24, că propunerile legislative înaintate de Guvernul Orban trebuie lăsate să treacă, motivul fiind unul cât se poate de evident: „este stare de urgență”.

Timpul nu permite acum dezbateri în plen, întinse pe nu știu câte zile în Parlament și, dacă nu sunt lucruri strigătoare la cer, foarte grave, atunci după părerea mea, trebuie lăsat să treacă acest pachet de legi de urgență.

Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi24:

Premierul Ludovic Orban anunțase, joi, într-o conferință de presă măsurile adoptate în ședința de Guvern care s-a întins până târziu în noaptea dinspre miercuri spre joi.

Potrivit premierului, Guvernul va asigura plata șomajului tehnic pentru angajații companiilor nevoite să-și înceteze activitatea, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Totodată, Orban a vorbit și despre măsuri mai dure pentru cei care nu respectă izolarea și carantina ori dau autorităților informații false sau incomplete despre locul din care vin.

Sunt vizați și cei care ascund informații despre persoanele cu care au intrat în contact, acestea punând în pericol sănătatea românilor, a mai explicat Orban în videoconferința transmisă joi dimineață, când a repetat de câteva ori expresiii ca „dosar penal”, „măsuri”, „legea”, „sancțiuni”.

Citeşte şi:

Orban, despre modificarea Codului Penal: „Nu putem permite ca cetățenii infectați să-i pună în pericol pe ceilalți”

Digi 24 și-a triplat audiența pe 17 martie față de 17 februarie

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 2.460 cazuri de COVID-19 confirmate și 85 de decese

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate