Numele evenimentului de pe Facebook a fost: „Să dăm buzna în Zona 51. Nu pot să ne oprească pe toți”, iar planul era, așa cum sugera și numele, să încarce să intre în interiorul Zonei 51, o bază militară secretă americană, de care se leagă multe teorii ale conspirației, inclusiv unele legate de extratereștri.

Odată intrați în interiorul bazei, participanții urmăresc să caute presupusele secrete care se ascund acolo, tehnologie extraterestră și studii secrete ale guvernului american.

În câteva zile de la lansare, evenimentul a devenit viral, fiind prezentat în prea din toată lumea. „A fost o glumă de la început. Dar a atras brusc enorm de multă atenție și totul era nemaipomenit”, spune tânărul pentru BBC.

3,5 milioane de oameni

și-au exprimat intereseul să participe la evenimentul programat pentru 20 septembrie

Roberts spune că sunt destul de mulți care iau lucrurile în serios.

Unul dintre cei care intenționează să participe este investitorul imobiliar Art Frasik, în vârstă de 33 de ani, din Ohio. El a spus că este hotărât să intre în bază pentru a „demasca și a face publică existența extratereștrilor”.

„Intru în Zona 51 pentru că dolarii contribuabililor americani finanțează această facilitate și, după 70 de ani în care au ascuns tehnologia extraterestră, este dreptul nostru să o vedem”, a scris el într-un mesaj pe Facebook.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Mulți alții spun că vor să intre în bază, dar pe lângă abundența de memeuri, este dificil de estimat cât de serioși sunt.

Forțele Aeriene Americane, în schimb, iau aceste amenințări în serios. Laura McAndrews, o purtătoare de cuvânt a Air Force, a declarat că „orice încercare de acces ilegal în bazele militare sau zonele de pregătire militară este periculoasă”.

Roberts a reacționat și a spus că nu vrea ca cineva să fie rănit.

După ce evenimentul de pe Facebook a devenit viral, agenții FBI i-au bătut la ușă lui Roberts pentru a-i pune întrebări cu privire la intențiile lui.

Dar ceea ce a început ca „ideea lui amuzantă pentru o pagină meme” a scăpat de sub control.

Mai mult, după anunțarea evenimentului pe Facebook, două festivaluri muzicate au fost organizate în zonă în aceeași zi: Alienstock, găzduit de hotelul Little A’Le’Inn din Rachel, și Storm Area 51 Basecamp, desfășurat la Alien Research Center din Hiko.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

Administrația locală se pregătește pentru aceste evenimente, dar nu știu ce număr de oameni va veni și spun că ar putea fi mult depășiți de situație. Șeriful din Lincoln County, Kerry Lee, a declarat pentru BBC că, chiar dacă 1% dintre cei care și-au anunțat pe Facebook intenția de a participa vor fi acolo, „ar fi mult peste ce putem gestiona”.

Șeriful spune că pentru acea perioadă a fost suplimentat numărul polițiștilor și al paramedicilor. Dacă în mod normal există 26 de ofițeri de poliție pentru întreaga regiune Lincon, în weekendul viitor vor fi 150 de oameni ai legii și 300 de paramedici.

1.000 de dolari

este amenda pe care o vor primi cei care intră în zona 51

Escaladarea peste așteptări a situației i-a determinat și pe organizatorii celor două festivaluri să reacționeze. Fostul organizator al Alienstock, Frank DiMaggio, s-a distanțat de festival și a declarat că evenimentul „trebuie să înceteze înainte să devină cel mai mare dezastru pe care l-a văzut vreodată sudul statului Nevada”.

Organizatorii celui de-al doilea eveniment, o adunare de două zile a „credincioșilor”, experți OZN și muzicieni de la Centrul de Cercetări Extraterestre din Hiko, par mai optimiști.

Pe măsură ce momentul se apropie toată lumea începe să fie tot mai nerăbdători, dar Maddy Roberts a spus că nu are niciun regret și oricine participă la Alienstock sau încearcă să pătrundă în Sona 51, „o face din proprie inițiativă”.

Citeşte şi:

The Astronomical Journal: Civilizațiile extraterestre au explorat galaxia și au vizitat deja Pământul

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată