MENIU CAUTĂ
21 Apr. 2017 08:10

Cum au reacționat candidații la alegerile din Franța la atacul de pe Champs Elysees

Distribuie

Cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, țara s-a confruntat cu un nou atac terorist. Un bărbat a împușcat mortal un polițist și a rănit alți doi, înainte să fie ucis. Reacțiile candidaților în cursa pentru Elysees nu s-au lăsat așteptate. Ei și-au exprimat imediat solidaritatea față de forțele de poliție, în urma atacului.


ANALIZĂ | Franța, sub amenințarea teroristă. Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale


Cei 11 candidaţi la preşedinţie participau la un program televizat, cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor, în momentul în care a avut loc atacul armat, în care a fost ucis un poliţist, joi seara.

Candidatul republican (LR, dreapta, în opoziţie) Francois Fillon a declarat în această emisiune, pe France2, că îşi anulează acţiunile de campanie prevăzute vineri. Preşedinta Frontului Naţional (FN, extremă dreapta, în opoziţie) Marine Le Pen şi-a exprimat, pe Twitter, simpatia faţă de poliţişti ”vizaţi din nou”.

Emmanuel Macron, candidatul En Marche! (centru) a transmis condoleanţe familiei poliţistului ucis. Totodată, el a anunțat că și-a anulat mitingurile de astăzi, de la Rouen şi Arras.

”Ţinând cont de situaţie şi de mobilizarea necesară a forţelor de ordine pentru a asigura securitatea concetăţenilor noştri, am decis să anulez mitingurile publice din ultima mea zi de campanie, la Rouen şi Arras”, a anunţat Emmanuel Macron.

Candidatul Partidului Socialist (PS, stânga, la putere) Benoit Hamon şi-a exprimat într-un mesaj postat pe Twitter ”susţinerea totală” faţă de poliţie în lupta împotriva terorismului.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc duminică. Primii doi clasaţi după acest scrutin se vor înfrunta în turul doi pe 7 mai.

Citește și:

Citește mai multe despre Alegeri, Champs Elysee și Franța pe Libertatea.

Comentarii