MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 15:07

Cum o încurajează românii pe Simona Halep, după caricatura jignitoare a revistei Charlie Hebdo. „Zâmbetul tău valorează mai mult decât istoria Franței”

Distribuie

Cum o încurajează românii pe Simona Halep, după caricatura jignitoare a revistei Charlie Hebdo. Revista franceză a publicat pe prima pagină o caricatură jignitoare, în care campioana româncă de la Roland Garros este prezentată ca o vânzătoare de fier vechi

Un desen cu sportiva din Constanța ridicând trofeul și strigând 'Fier vechi, fier vechi', ca și cum ar dori să vândă cupa, apare în cel mai recent număr al publicației.

Imaginea revoltătoare a fost criticată de români pe rețelele de socializare. Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, școlit în Franța, este unul dintre cei care și-au exprimat revolta pe Facebook„Spălaţii pe creier care m-au acuzat de naţionalism când am spus francezilor mei «stop cu insultele la adresa românilor» să îmi explice mizeria asta. Nemernicii ăia care guvernează cu sloganul «mândri că suntem români» de ce nu dau în judecată Charlie Hebdo? Ăia sunt mândri doar de burdihanul lor, a scris pe Facebook Daniel Funeriu.

Și cititorii Libertatea.ro au avut mesaje de nemulțumire față de gestul revoltător al revistei franceze și au încurajat-o pe Simona Halep. Iată cum o încurajează românii pe Simona Halep, după apariția caricatura jignitoare a revistei

„Și noi care le-am admirat democrația!!! Chiar se cred superiori, deși în cel de-al Doilea Război Mondial au demonstrat contrariul!', a scris Maria Solomon.

„Halep, zâmbetul tău valorează mai mult decât istoria Franței. Ești omul momentului pentru mulți români. Cățeii latră, dulăii își văd de drum', a scris Florin Ivan.

„Abominabil! Nu este prima oară când cei de la această publicație, în numele unui umor îndoelnic, depășesc granița decenței și a bunului simț. Apoi tot ei sunt șocați de urmările dejecțiilor proferate. Rușine Charlie Hebdo', a scris Dan Harabula.

„Să-i dea în judecată pentru rasism, să le ceară 1 miliard de euro despăgubiri, să vedem mai scriu urât despre Regina noastră campioană mondial', a scris utilizatorul Venus Inimă de Leu.

„Invidia este mare, nu merită să te necăjești. Bucură-te de talentul tău și de munca ta', a scris Paula Benghius.

„Ai urcat România pe cele mai înalte culmi. Bravo Simona', a scris Boian Doina

Loading...
Comentarii