Mergi direct la conținut »
Cum și-a dat seama educatoarea că trebuie o să ajute pe femeia torturată de concubin în Argeș. „Ea întotdeauna se uita în jos”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum și-a dat seama educatoarea că trebuie o să ajute pe femeia torturată de concubin în Argeș. „Ea întotdeauna se uita în jos”

Cum și-a dat seama educatoarea că trebuie o să ajute pe femeia torturată de concubin în Argeș. „Ea întotdeauna se uita în jos”

Chinul îndurat de Andreea, femeia sechestrată și abuzată de concubinul ei în Argeș, pare a fi inspirat dintr-un film de groază. Educatoarea care a salvat-o constatat că femeia avea o privire disperată prin care implora ajutor.

Andreea a fost bătută, sechestrată și umilită în ultimii șase ani concubinul ei, un bărbat descris ca fiind violent, căruia i-a dăruit un copil. Pentru că nu a reușit să fugă din casa bărbatului din localitate argeșeană Rucăr, femeii i-a venit în minte o posibilitate de scăpare, notează stirileprotv.

„Am scris un bileţel şi în prima zi de şcoală, de grădiniţă, când am dus fata, l-am pus în sandwich-ul fetiţei, de l-a găsit doamna educatoare”, povestește Andreea.

Educatoarea a aflat atunci despre calvarul pe care-l trăia de ani buni mama fetiței.

„Am observat pe măsuţa fetiţei un bileţel la care nu i-am dat importanţă în prima fază. L-am luat, m-am uitat la el, am desfăcut şi începea cam aşa: «Doamna educatoare, sunteţi singura mea salvare, vă rog să mă ajutaţi. Sunt sechestrată de soţul şi acolo îşi descria întreaga ei poveste. Vă rog ca acest bilet să-l daţi dumneavoastră poliţiei, că m-a ameninţat că mă va omorî»”, a declarat Violeta Cosma, educatoarea fetiţei, conform sursei citate.

Violeta Cosma s-a gândit că trebuie să o ajute pe femeia maltratată de partenerul de viață.

„Niciodată nu o lăsa singură, ea niciodată nu a putut să vorbească cu mine nimic, mama fetiţei. Şi atunci am văzut-o că se uită insistent la mine, dar eu nu m-am gândit la nimic. Ea întotdeauna se uită în jos, niciodată nu ne împreunam privirea. Atunci am văzut-o că se uită la mine, era o privire disperată. După ce am luat biletul şi l-am citit mi-am dat seama că de fapt ea îmi cerea ajutorul şi mă implora chiar şi din privire”, a povestit educatoarea.

Andreea a mărturisit că orele până când au sosit polițiștii i s-au părut cele mai lungi din viața ei.

„Am stat de dimineaţă de când am pus bileţelul, de la 9 până la 12, când s-a terminat programul, împreună într-o încăpere, pentru că noi tot timpul stăteam după ea, nu m-a lăsat nesupravegheată sub niciun motiv. Am văzut că nu se întâmplă nimic, am zis că poate după aia o să vadă doamna, că-i este frică şi nu ia nicio măsură, am ajuns acasă, am văzut că trec orele, niciun semn, îmi făceam fel de fel de gânduri că poate n-a găsit nimeni bileţelul şi la 6 şi jumătate a venit poliţia cu jandarmii la poartă”, a povestit ea.

Femeia maltratată de concubin spune că a simțit o ușurare după ce ea și fiica ei au fost duse într-un centru pentru protecția victimelor violenței în familie. Niciuna dintre ele nu avea vreun act de identitate pentru că bărbatul le incendiase pe toate.

În seara în care au fost salvate, Andreea și fiica ei de cinci ani erau în stare de șoc. Femeia era plină de vânătăi și lovituri pe corp.

„Erau semne vizibile pe faţă, pe mâini, pe picioare. Fetiţa iniţial nu comunica cu nimeni. Aş avea un sfat pentru femeile care ajung aici: în momentul în care ajung aici, înseamnă că sunt probleme grave în familie. Asta înseamnă că trebuie să meargă pe alt drum. Orice ar fi, să nu se mai întoarcă în mediul din care au venit”, a explicat psihologul Nicoleta Solomon.

Bărbatul de 31 de ani, acuzat că a sechestrat-o și maltratat-o, este cercetat în stare de libertate pentru violenţă conjugală şi lipsire de libertate.


Citește și Criminalul jurnalistei bulgare ar fi un român. Bărbatul a fost arestat VIDEO


 

Close
Închide
  Close