Mergi direct la conținut »
Curtea de Apel a oprit plecarea lui Secureanu în Italia de sărbători. Judecătorul de la Tribunal care admisese plecarea s-a amuzat: "Ce să vă fac, dacă nu vă văd toți judecătorii la fel de des"
Ştiri Libertatea > Ştiri > Curtea de Apel a oprit plecarea lui Secureanu în Italia de sărbători. Judecătorul de la Tribunal care admisese plecarea s-a amuzat: "Ce să vă fac, dacă nu vă văd toți judecătorii la fel de des"

Curtea de Apel a oprit plecarea lui Secureanu în Italia de sărbători. Judecătorul de la Tribunal care admisese plecarea s-a amuzat: „Ce să vă fac, dacă nu vă văd toți judecătorii la fel de des”

Florin Secureanu a venit la primul termen din 2019 al dosarului de la Tribunalul București în care este acuzat de delapidare în valoare de peste 9 milioane de lei și luare de mită. Fostul manager de la Spitalul Malaxa din București a scăpat repede, pentru că martorul care urma să dea declarații nu s-a prezentat.

De Răzvan Luțac,

Pe finalul ședinței de judecată, medicul a avut un dialog amuzant cu Vlad Andriescu, judecătorul de la Tribunalul București care, în decembrie 2018, îi permisese să plece din țară, cu destinația Bari, Italia. Secureanu era atunci cu bagajele pregătite, dar a venit decizia definitivă a Curții de Apel București, care nu i-a permis să plece din țară.

– Domnule Secureanu, cu Italia cum a mai rămas?

– Păi… știți, vă mulțumesc mult, chiar vă mulțumesc. Dar, știți, instanța superioară… n-a fost de acord…

(judecătorul râde)

– Vedeți, domnule Secureanu, dacă nu vă văd toți la fel de des ca mine?

Îmbrăcat într-un sacou albastru aprins, medicul a mulțumit și s-a așezat, așteptând finalul ședinței de judecată.

Judecătorul a fost stabilit următorul termen pentru 4 februarie.

Secureanu voia să plece cu „Vrăbi” în Italia, de sărbători

Fostul manager de la Spitalul Malaxa – care este judecat sub control judiciar și are interdicție de a părăsi țara – ceruse acceptul judecătorilor să plece în Italia, din 21 decembrie 2018 până în 6 ianuarie 2019, cu angajamentul că în 7 ianuarie va fi la termenul de judecată. El ar fi urmat să plece cu partenera sa, Eugenia Chiriac, zisă „Vrăbi”.

Magistratul de la Tribunalul București care judecă dosarul lui Secureanu a fost de acord cu cererea lui, dar procurorii DNA s-au opus plecării din țară a fostului manager de la Spitalul Malaxa și au contestat decizia.

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial
Recomandări

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial

 

Fix cu o zi înainte de data la care Secureanu voia să plece în Italia, Curtea de Apel a dat decizia definitivă:

„Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA împotriva încheierii din 13.12.2018 a Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează încheierea atacată şi în rejudecare: Respinge ca nefondată cererea formulată de către inculpatul Secureanu Florin Adrian de încuviinţare a părăsirii teritoriului ţării”.

Secureanu are un prieten vechi la Bari

În 2016, în toiul investigației Gazetei Sporturilor despre cazul Malaxa, echipa de investigatori care azi lucrează și pentru Libertatea anunța că la Bari stă un apropiat al medicului Florin Secureanu.

Vasile Nagy, prietenul lui Secureanu, era descris drept un fost șef al filialei din Italia a Partidului Conservator. Mai mult, la apariția primelor episoade din investigație, acesta venea în România pentru a-și susține prietenul acuzat de corupție.

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e bărbatul cu coronavirus: ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv le dăm tuturor”!
Recomandări

Discuții între medici din interiorul spitalului Balș, unde e bărbatul cu coronavirus: ”Consultăm TOȚI PACIENȚII CU ACELAȘI ECHIPAMENT. Dacă unul e pozitiv le dăm tuturor”!

 

Nu este singura legătură a fostului șef de la Spitalul Malaxa cu Italia. Pe lângă mulți prieteni, se vehicula că tatăl lui Secureanu s-a stabilit în Italia încă din anii ’90.

Câteva dintre lucrurile pe care le făcea Florin Secureanu, pe când era manager la Malaxa:

  • Lua în fiecare zi din casieria spitalului între 1.000 și 3.000 de lei pentru propriul buzunar, fără documente justificative.
  • Când casieria era goală, îi trimitea pe cei de la contabilitate să ia sumele direct de pe secții, din banii plătiți în aceeași zi de pacienți pentru serviciile de coplată (anumite spitale au de pildă saloane mai bune care se plătesc în plus).
  • A făcut un contract fictiv cu o firmă de bijuterii pretinzând că ea curăță instrumentarul medical de la secția unde femeile nășteau în spital.
  • În schimbul banilor primiți în fals, firma i-a oferit mai multe bijuterii.
  • Printre acestea, un inel masonic pentru el și un inel de sultană după modelul din serialul „Suleyman Magnificul” pentru iubita sa.
Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: ”Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
Recomandări

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: ”Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”

 

Fostul manager al Spitalului Malaxa este judecat de aproximativ un an la Tribunalul București. Procurorii DNA l-au acuzat că, timp de 7 ani, a delapidat peste nouă milioane de lei din bugetul Spitalului Malaxa, iar timp de cinci ani, firma Noventis, care primea contracte de la spital, ar fi plătit peste 800.000 de lei pentru 470 de deplasări în străinătate şi în ţară făcute de Secureanu și apropiați ai acestuia.

Florin Secureanu a stat în arest preventiv din decembrie 2016 până în iulie 2017, când a fost plasat în arest la domiciliu. Ulterior, instanța a decis ca el să fie cercetat sub control judiciar, iar de atunci a tot cerut să îi fie ridicată măsura preventivă sau o parte din interdicții, printre care cea de a profesa sau cea de a părăsi țara.

Close
Închide
  Close