Mergi direct la conținut »
UPDATE / Cutiile negre ale avionului Ethiopian Airlines, prăbușit duminică, analizate în Franţa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Cutiile negre ale avionului Ethiopian Airlines, prăbușit duminică, analizate în Franţa

UPDATE / Cutiile negre ale avionului Ethiopian Airlines, prăbușit duminică, analizate în Franţa

Cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbuşit duminică, vor fi trimise în Europa pentru analiză, potrivit Ethiopian Airlines, compania aeriene care deținea avionul.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – 14 martie, ora 10.20: O delegaţie a Ethiopian Airlines a transportat la Paris, în Franța cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbuşite duminică, accident aviatic soldat cu 157 de morţi, pentru a fi analizate în Franţa, a informat, joi, compania aeriană etiopiană, citată de Agerpres.

Instituţia franceză de Investigare a Accidentelor Aeriene (BEA) a informat miercuri noaptea că autorităţile etiopiene au solicitat sprijinul său pentru examinarea dispozitivelor care înregistrează funcţionarea aparaturii aeronavei şi discuţiile echipajului de zbor, iar cutiile urmau să fie transportate joi în capitala franceză din Etiopia, unde au fost recuperate luni de la locul tragediei.

Compania etiopiană a precizat că nu are capacitatea să analizeze cutiile negre, care pot fi cruciale pentru a lămuri cauza accidentului avionului Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbuşit duminică la puţin timp de la decolarea din Addis Abeba cu direcţia Nairobi.


„Decizia va fi luată azi sau mâine”, anunţa, miercuri, un purtător de cuvânt al Ethiopian Airlines, Asrat Begashaw, citat de Reuters. Acesta nu a precizat, însă, în ce țară din Europa se va efectua acțiunea.

Reprezentantul a mai afirmat că pilotul a raportat turnului de control că are probleme legate de controlul zborului şi a cerut revenirea la Addis Abeba, de unde decolase cursa spre Nairobi.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Begashaw a adăugat că Ethiopian Airlines va stabili, după ancheta preliminară, dacă mai comandă unul sau mai multe avioane Boeing 737 MAX 8.

Zborurile avioanelor de acest tip au fost suspendate, marţi, în întreg spaţiul aerian al Uniunii Europene şi în alte ţări, printre care China, Coreea de Sud, Indonezia, Oman, Mongolia şi Singapore.

Cursa București-Dubai de marți, anulată în urma restricțiilor UE. Zborul era operat cu un avion Boeing 737 Max.

Mai multe companii aeriene, inclusiv Ethiopian, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas, au luat independent decizia de a nu mai folosi aeronave de acelaşi tip, iar Norwegian Air a anunţat miercuri că va cere despăgubiri de la Boeing pentru încasările pierdute şi costurile suplimentare cauzate de oprirea la sol a flotei de 737 MAX 8.

Iată reacția Boeing după ce mai multe țări au suspendat avioanele 737 Max ca urmare a tragediei aviatice din Etiopia: „Avem încredere în aeronavele noastre”!

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe
Recomandări

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe

 

Duminică dimineața, un Boeing 737 MAX 8, care aparținea Ethiopian Airlines, s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea din Addis Abeba. Toți cei 157 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

Tragedia a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit.

După accidentul aviatic, mai multe companii aeriene au anunțat că suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8.

Modelul Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbușit duminică în Etiopia, va intra și în flota companiei naționale Tarom. În iulie 2018, Tarom a semnat anul trecut contractul pentru achiziţia a cinci aeronave 737 MAX 8, unul dintre modelele cel mai bine vândute ale producătorului aerian.

FOTO – EPA


Citește și… Anunțul Blue Air, după tragedia din Etiopia, în contextul în care va cumpăra avioane Boeing 737 Max 8. „Siguranţa pasagerilor noştri e prioritară”


 

Close
Închide
  Close