Mergi direct la conținut »
Cutremur de 8.2 grade în Oceanul Pacific, în apropiere de Fiji și Tonga
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cutremur de 8.2 grade în Oceanul Pacific, în apropiere de Fiji și Tonga

Cutremur de 8.2 grade în Oceanul Pacific, în apropiere de Fiji și Tonga

Un cutremur cu magnitudinea 8.2 pe scara Richter a lovit, duminică, insulele Fiji și Tonga, aflate în Pacific. Din fericire, seismul s-a produ la o adâncime de 560 de kilometri, iar specialiștii se așteaptă să nu provoace mari pagube.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), cutremurul s-a produs la 560 de kilometri în interiorul pământului și a fost resimțit la suprafață.

”Nu ne așteptăm la pagube. Oamenii l-au simțit, dar a fost la o adâncime foarte mare pentru a provoca pagube”, a spus geofizicianul Jana Pursley de la USGS, potrivit Daily Mail.

Mișcarea telurică a fost inițial raportată la magnitudinea de 8.0 , apoi a fost urcat la 8.2, o magnitudine care ar putea provoca pagube imense dacă s-ar produce mai aproape de suprafață.

Epicentrul a fost localizat la 270 de kilometri est de Levuka, în Fiji, și la 443 de kilometri de Neiafu, în Tonga. Zona este localizată pe Cercul de Foc al Pacificului.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Provocarea de a fi ghid pentru străini prin București. ”Ei cred că România nu face parte din Europa”


FOTO: USGS

Close
Închide
  Close