MENIU CAUTĂ
16 Aug. 2018 22:34

Cutremur în sudul Italiei, joi seara, la o adâncime de 10 kilometri

Distribuie

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs joi, 16 august, în regiunea Molise din Provincia Campobasso, în sudul Italiei, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV). Seismul a fost înregistrat la ora locală 20:19 (18:19 GMT) şi a avut epicentrul la 4 kilometri sud-est de oraşul Montecilfone, la o adâncime de 10 kilometri.

Montecilfone se află la aproximativ 300 de kilometri est de Roma, capitala Italiei, într-o zonă care a fost lovită și marţi, 14 august, de un cutremur cu magnitudine 4,7.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube după cutremurul de joi. De altfel, nu au existat consecinţe majore nici după seismul produs marţi.

Situată între două plăci tectonice, euro-asiatică şi africană, Italia are cea mai mare parte a teritoriului expusă la un risc seismic ridicat. Mii de zguduiri sunt înregistrate în fiecare an, chiar dacă majoritatea nu sunt resimţite de populaţie, notează Agerpres.

Aceste seisme se produc într-un moment în care este doliu național în Italia, după prăbușirea autostrăzii în Genova. Premierul a decretat starea de urgență.


Citește și: Mărturia unui medic bătut de jandarmi, pe 10 august: „Parcă erau demenţi. Mi-au scos şi dinţii'


 

Citește mai multe despre doliu national, Genova, Italia și pod pe Libertatea.

Comentarii