MENIU CAUTĂ
23 Aug. 2018 13:42 , de Daniel Ionașcu

Cyborgii, tot mai aproape. LG a realizat exoschelet robotic care ajută oamenii la mers și la cărat marfă

Distribuie

Grupul coreean LG Electronics va prezenta la târgul de tehnologie IFA 2018 un robot care ajută oamenii să meargă și să care marfă. Acesta este similar unui exoschelet care se atașează și se poate chiar conecta la alți roboți LG.

Numele acestuia este LG CLOi SuitBot și a fost realizat împreună cu o companie de robotică numită SG Robotics, în care LG a investit anul trecut.

Practic, omul care îl folosește 'încalță' două sandalele dotate cu încheieturi rotative.

Exoscheletul se mai prinde de picioarele omului în două puncte și îi înconjoară și abdomenului.

În ce domenii poate fi folosit

LG susține că acesta poate fi utilizat în domenii precum logistică sau industrie. Adică în zone în care este necesar transportul unor obiecte mari sau grele. Și asta pentru că exoscheltul robotic crește mobilitatea și puterea omului care îl folosește. Practic, oamenii își pot crește abilitățile sau forța datorită acestuia, într-un mod aproape similar cu cyborgii din Star Trek.

LG a prezentat la începutul acestui an la CES 2018 un alt robot, numit CLOi, care este destinat să devină centrul inteligent al casei. Numai că acesta nu s-a prezentat bine și a dat câteva erori pe scenă.

Robotică și inteligență artificială

Lansările de roboți fac parte din inițiativele LG de a investi mai mult in robotică și inteligență artificială.

LG nu este singura companie care pariază pe aceste domenii de viitor: Samsung investește la rândul său 22 de miliarde de dolari în robotică, 5G și alte tehnologii de vârf.

Târgul de electronice IFA Berlin are loc în tre 31 august și 5 septembrie.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii