Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna, împreună la protestul din Piața Victoriei; Apel comun către Putere să renunțe la reforma justiției
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna, împreună la protestul din Piața Victoriei; Apel comun către Putere să renunțe la reforma justiției

Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna, împreună la protestul din Piața Victoriei; Apel comun către Putere să renunțe la reforma justiției

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele PNL, Ludovic Orban, cel al USR, Dan Barna, împreună cu reprezentanţii mai multor ONG-uri şi asociaţii civice s-au întâlnit, duminică după-amiază, pentru a discuta pe tema protestelor. Aceștia au transmis un apel către actuala majoritate politică, să renunțe la modificarea legilor justiției. Cei trei urmează să participe la mitingul anunțat în Piața Victoriei și intitulat ”Ei cu hoții, noi cu toții”, care va cuprinde și un moment de comemorare pentru Regele Mihai I.

De Valentina Postelnicu,

Dacian Cioloș a declarat că ceea ce reproșează actualei majorități parlamentare nu este că modifică legile justiției, pentru că și în mandatul său s-au făcut modificări legislative, dar transparent și democratic.

”S-au încercat modificări rapide, prin Ordonanțe de Urgență, appoi am văzut anunțul ministrului de Justiției, că o va face Guvernul și a lăsat-o baltă și acum o fac în Parlament, fără

”E un autism, undeva, sau interesele sunt altele”, a mai spus Cioloș, precizând că Puterea și-a pierdut credibilitatea.

”Nu cred că aceast  coaliței la Putere a fost votată și are legitimitatea de a distruge justiția”, a mai declarat Cioloș.

Și Ludovic Orban a spus că a venit alături de colegii din partid pentru a-și arăta respectul față de toate asociațiile civice din România care, fără a avea un interes politic, ies în stradă pentru a susține principii și a apăra democrația.

”România este într-un punct critic, în ceasul al doisprezecelea”, a spus Orban, afirmând că de un an de zile este un atac sistematic la adresa drepturilor românilor și a independenței justiției și a instituțiilor. Treptat, PSD capturează instituții, prin numiri”, a mai spus el.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Președintele PNL a cerut oamenilor să iasă în stradă şi să protesteze paşnic, pentru a arăta actualei puteri că trebuie să ţină cont de ”ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate”. În plus, a spus el, pasivitatea este o formă de complicitate, iar românii trebuie să iasă în stradă să își susțină punctele de vedere.

Mihai Polițeanu, membru fondator al Inițiativa România, a declarat în cadrul conferinței că sunt vremuri dramatice pentru națiune, iar conferința de presă este răspunsul unitar la atacul PSD față de statul de drept.

”România a fost luat ostatică de o putere politică profund coruptă, autoritară, care este pregătită să încalce regulă. Am răspuns și vom răspunde prin proteste pașnice. Am invitat partidele democratice de opoziție, PNL și USR și mișcarea civică România 100 la consultări. Răspunsul nostru este clar, unitar responsabil și fără echivoc. Cerem respingerea în bloc a legilor justiției, legea ANI, demisia imediată a președinților celor două Camere. Cerem românilor să iasă în stradă, să protesteze pașnic. (..). Nu mai este vorba doar de legile justiției și dosarele penale ale lui Dragnea și Tăriceanu. Asistăm la distrugerea separației puterilor în stat. Executivul și Legislativul răspund la comenzile unei mafii politice”, a spus Polițeanu.

Citește și: Atunci și Acum. Gabriela Firea, de la reporterul din Bacău, la primăriță în Capitală și cea mai puternică femeie din PSD

Close
Închide
  Close